Ar jums patinka traškūs marinuoti agurkai? Tada paruoškite daržovių užkandį naudodami šį paprastą receptą! Tereikia litro stiklainio ir minimalių pastangų.
Ingredientai
Agurkai – 600 g
Krapai – 1 skėtis
Lauro lapas – 2 vnt.
Juodųjų serbentų ir vyšnių lapai – 3-4 vnt.
Druska – 2 šaukšteliai.
Cukrus – 2 val. l.
Acto esencija 70% – 2 šaukšteliai.
Virimo būdas
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį.
Agurkus nuplaukite ir nupjaukite galus. Mirkykite šaltame vandenyje keturias valandas.
Į stiklainio dugną supilkite lauro lapą, krapus, serbentų ir vyšnių lapus. Toliau sudėkite agurkus. Padėkite juos vertikaliai arti vienas kito.
Daržoves užpilkite verdančiu vandeniu, palikite dvi minutes ir supilkite vandenį į švarų puodą ar puodą.
Į vandenį supilkite cukrų, druską ir esenciją, išmaišykite. Padėkite ant ugnies ir užvirinkite.
Karštu marinatu užpilkite agurkus.
Stiklainį sandariai uždarykite, apverskite ir suvyniokite į rankšluostį. Atvėsusį laikyti šaldytuve arba rūsyje.
Traškūs agurkai 1 litro stiklainyje yra paruošti!