Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškios kopūstų salotos žiemai pagal močiutės receptą: valgomos kaip saulėgrąžos

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kam permokėti už turguje ar parduotuvėje pirktas kopūstų salotas, kai šias traškias salotas galite pasigaminti namuose tris kartus pigiau ir daug skaniau.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

  • kopūstai, 1,5 kg;
  • svogūnai ir saldžiosios paprikos, morkos, pomidorai, po 500 g;
  • augalinis aliejus, 200 ml;
  • druska, 50 g;
  • cukrus, 100 g;
  • stalo actas 9%, 80 ml.

Virimo procesas

Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, papriką – juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Morkas sutarkuokite stambia arba korėjietiška tarka.

Sumaišykite daržoves, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, įberkite cukraus, supilkite augalinį aliejų ir actą. Gerai išmaišykite salotas ir leiskite joms pastovėti 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Salotas supilame į stiklainius, šiek tiek sutankiname ir supilame sultis, uždengiame dangteliais.

Stiklainius sudėkite ant rankšluosčio į puodą ir užpilkite šiltu vandeniu iki pečių.

Sterilizuokite 40 minučių nuo to momento, kai vanduo keptuvėje užvirs, jei turite 500 g stiklainį.

Užsukite dangtelius, apverskite ir uždenkite, kol visiškai atvės.

Šias salotas laikome rūsyje arba sandėliuke.

Rekomenduojame:  Niekada nevalgėte tokio skanaus avokado. Užkandžio receptas per 10 minučių.

Ši solyanka pasirodo beveik klasikinė, tik čia kopūstai yra traškesni ir primena šviežias salotas.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.