Sekite mus Facebook'e!
Kam permokėti už turguje ar parduotuvėje pirktas kopūstų salotas, kai šias traškias salotas galite pasigaminti namuose tris kartus pigiau ir daug skaniau.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- kopūstai, 1,5 kg;
- svogūnai ir saldžiosios paprikos, morkos, pomidorai, po 500 g;
- augalinis aliejus, 200 ml;
- druska, 50 g;
- cukrus, 100 g;
- stalo actas 9%, 80 ml.
Virimo procesas
Kopūstą smulkiai supjaustykite, svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais, papriką – juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Morkas sutarkuokite stambia arba korėjietiška tarka.
Sumaišykite daržoves, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, įberkite cukraus, supilkite augalinį aliejų ir actą. Gerai išmaišykite salotas ir leiskite joms pastovėti 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Salotas supilame į stiklainius, šiek tiek sutankiname ir supilame sultis, uždengiame dangteliais.

Stiklainius sudėkite ant rankšluosčio į puodą ir užpilkite šiltu vandeniu iki pečių.
Sterilizuokite 40 minučių nuo to momento, kai vanduo keptuvėje užvirs, jei turite 500 g stiklainį.
Užsukite dangtelius, apverskite ir uždenkite, kol visiškai atvės.

Šias salotas laikome rūsyje arba sandėliuke.
Ši solyanka pasirodo beveik klasikinė, tik čia kopūstai yra traškesni ir primena šviežias salotas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


