Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Traškios duonos džiūvėsėliuose keptos cukinijos

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei norite įprastus užkandžius pagardinti naujais ingredientais, pabandykite pasigaminti duonos trupiniuose keptų cukinijų, panašių į bulvytes fri. Jas greitai ir lengvai pagaminsite, o rezultatas – sodraus skonio auksinės lazdelės, kurios puikiai dera su padažu, pagamintu iš majonezo, česnako ir šviežių krapų.

Sudedamosios dalys:
cukinijos – 2 mažos
druska – pagal skonį
česnakas – 1 arb. šaukštelis.
paprika – 1 šaukštelis
džiūvėsėliai – 2 šaukštai.
grietinė – 2 šaukštai.
Padažui: majonezas – 3 šaukštai.
česnakas – 1 skiltelė
krapai – kelios šakelės
druska – pagal skonį

Paruošimas:

Cukiniją supjaustykite maždaug 1 cm storio juostelėmis. Įberkite druskos, česnako ir paprikos, išmaišykite. Supilkite grietinę, dar kartą gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas padažu ir prieskoniais.

Pabarstykite džiūvėsėliais, paskleiskite visą masę. Cukinijas sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180° ir kepkite cukinijas apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Padažui susmulkinkite česnaką ir krapus, sumaišykite su majonezu, įberkite druskos pagal skonį. Patiekite cukinijas karštas su česnakiniu padažu.

Rekomenduojame:  Garsiosios burokėlių salotos. Seniai pamirštas receptas: tik 5 banalūs ingredientai, o taip skanu

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 4 / 5. Balsų skaičius: 2

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.