Sekite mus Facebook'e!
Jei norite įprastus užkandžius pagardinti naujais ingredientais, pabandykite pasigaminti duonos trupiniuose keptų cukinijų, panašių į bulvytes fri. Jas greitai ir lengvai pagaminsite, o rezultatas – sodraus skonio auksinės lazdelės, kurios puikiai dera su padažu, pagamintu iš majonezo, česnako ir šviežių krapų.

Sudedamosios dalys:
cukinijos – 2 mažos
druska – pagal skonį
česnakas – 1 arb. šaukštelis.
paprika – 1 šaukštelis
džiūvėsėliai – 2 šaukštai.
grietinė – 2 šaukštai.
Padažui: majonezas – 3 šaukštai.
česnakas – 1 skiltelė
krapai – kelios šakelės
druska – pagal skonį
Paruošimas:
Cukiniją supjaustykite maždaug 1 cm storio juostelėmis. Įberkite druskos, česnako ir paprikos, išmaišykite. Supilkite grietinę, dar kartą gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis būtų padengtas padažu ir prieskoniais.

Pabarstykite džiūvėsėliais, paskleiskite visą masę. Cukinijas sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 180° ir kepkite cukinijas apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.

Padažui susmulkinkite česnaką ir krapus, sumaišykite su majonezu, įberkite druskos pagal skonį. Patiekite cukinijas karštas su česnakiniu padažu.


Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
