Sekite mus Facebook'e!
Minkštas pyragas su uogiene nuo seno yra vienas mėgstamiausių ir populiariausių desertų. Ypač toks paprastas ir skanus pyragas su bet kokios uogienės ar džemo įdaru.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
kiaušinių, 3 vnt.;
– miltų, 400 g;
– cukraus, 80 g; –
sviesto, 200 g; – grietinės,
2 šaukštai
; – druskos, žiupsnelis
; – raugo, 10 g; –
bet kokios uogienės, džemo, 800 g.
Paruošimo procesas
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite
. Miltus sumaišykite su cukrumi, druska, norima vanile
. Į sausą mišinį įtrinkite sviestą ir visą masę sumalkite į trupinius
.
Patarimas: vietoj sviesto galite naudoti kokybišką margariną
.
Džemas ar uogienė turi būti tiršti, ne tepami
. Išplakite kiaušinius su grietine ir supilkite į trupinius. Išminkykite tešlą ir 30 min. padėkite į šaldiklį.
Padalykite tešlą
į
2 dalis.
Vieną iškočiokite ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Šakute padarykite skylutes
ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Kai sausainiai atvės, aptepkite juos uogiene ir sudėkite vieną ant kito.
Viršų galite apibarstyti smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis, tarkuotu šokoladu
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
