Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tortas „Lokys“ – paprastas naminis grietinės tortas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kai buvau mažas, mama dažnai kepdavo pyragą „Lokys šiaurėje“. Vis dar prisimenu vaikystės skonį: švelnūs pyragaičiai su grietine – dangiškas malonumas.

Dabar kepu tokį tortą savo mažajai dukrai ir ji džiaugiasi ne tik torto skoniu, bet ir pasakišku pavadinimu. „Meškiuko“ tortas neužims daug laiko: jį labai lengva paruošti. Tortas vidutiniškai saldus, minkštas, o riešutai suteikia delikatesui originalumo.

Sudedamosios dalys:

  • graikiniai riešutai – 1 puodelis.

Testui:

  • kvietiniai miltai – 400 gramų;
  • grietinė – 1 puodelis;
  • du arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių;
  • 150 gramų cukraus;
  • 2 šaukštai kakavos;
  • 1 pakelis vanilinio cukraus.

Kremui:

  • 500 gramų grietinės;
  • 180–200 gramų cukraus.

Glazūrai:

  • šeši šaukštai cukraus;
  • keturi šaukštai kakavos;
  • 100 gramų sviesto;
  • keturi šaukštai pieno.

Tortas „Lokys šiaurėje“. Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite tešlą: į grietinę suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir išmaišykite šluotele. Grietinės mišinį padalinkite į dvi lygias dalis.
  2. Į vieną grietinės dalį įberkite 180 gramų miltų ir du šaukštus kakavos.
  3. Į kitą grietinės dalį įberkite 220 gramų miltų ir išmaišykite.
  4. Minkyti dviejų rūšių tešlą: tamsią (su pridėta kakava) ir šviesią.
  5. Kiekvieną tešlos rūšį padalinkite į tris lygias dalis (turėtų gautis šeši tešlos gabalėliai).
  6. Kepimo formos (aš naudojau 20–22 cm skersmens kepimo formą) dugną ištepkite sviestu.
  7. Vieną iš šešių pyrago tešlos dalių tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos ir šiek tiek subadykite šakute (kitas variantas: kiekvieną „Lokys šiaurėje“ pyrago tešlos dalį iškočiokite kočėlu ant kepimo popieriaus ir kepkite ant kepimo skardos).
  8. Kepkite pyragėlius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 7–10 minučių (kiekvieną kitą pyragą kepkite naudodami tą pačią technologiją).
  9. Kol pyragai vėsta, paruoškite pyrago kremą. Sumaišykite cukrų ir grietinę ir plakite mikseriu vieną minutę. Grietinė paruošta.
  10. Skrudintus graikinius riešutus susmulkinkite trintuvu arba kočėlu.
  11. Surinksime tortą „Lokys šiaurėje“. Ant plokščio apvalaus indo dedame pyragaičius pakaitomis šviesius ir tamsius, kiekvieną patepdami grietine ir pabarstydami riešutais.
  12. Glajui į puodą sudėkite sviestą, cukrų, kakavą, įpilkite pieno, uždėkite ant viryklės ir, maišydami, puodo turinį sutrinkite iki vientisos masės.
  13. Aptepkite pyragą karštu glajumi ir papuoškite riešutais.
  14. Padėkite pyragą „Lokys šiaurėje“ į šaldytuvą per naktį, kad mirktų.
Rekomenduojame:  Tai kažkas naujo. Šventinis tortas su sviestiniu kremu ir ananasais: žavus nuo pirmo kąsnio

Naminis „Meškos“ pyragas yra neįtikėtinai gardus ir tiesiog tirpsta burnoje. Toks delikateso gabalėlis pradžiugins jus, jūsų mylimąjį.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.