Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tortas iš mano vaikystės: desertas „Vėžlys“

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Manau, kad iš lengvų ir paprastų desertų šis yra pats šauniausias!

Sudedamosios dalys :

● 6 baltymai
● 6 tryniai
● puodelis cukraus
● 2 puodeliai miltų
● 1 arb. šaukštelis sodos arba kepimo miltelių

Kremas :

● 750 g grietinės
● 1 puodelis cukraus

Paruošimas :

Baltymus išplakite su 1 puodeliu cukraus. Trynius išplakite su 1 puodeliu cukraus.
Sumaišykite baltymus ir trynius . Atsargiai suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kepkite pyragėlius ant kepimo skardos, šaukštu dozuodami tešlą po mažiau nei po šaukštą (deserto šaukštą). Temperatūra 180 laipsnių.

Grietinėlei išplakite grietinę ir cukrų. Nerekomenduočiau dėti visos stiklinės cukraus – mano skoniui jis per saldus, aš dedu mažiau, bet čia kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Plakti nereikia, tiesiog maišykite, kol cukrus ištirps. Tada pamirkykite paplotėlius grietinėlėje ir išdėliokite juos sluoksniais lėkštėje. Viršų pabarstykite šokolado drožlėmis.

Žinoma, pyragą galima surinkti ir gryną. Tačiau skaniau įdėti ką nors šviežio, rūgštaus, pavyzdžiui, plonai pjaustytų obuolių tarp paplotėlių arba obuolių griežinėlių ir graikinių riešutų arba
obuolių, graikinių riešutų ir bruknių.

Rekomenduojame:  Jei dar nebandėte, labai rekomenduojame Paruošti šį skanumą!

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.