Sekite mus Facebook'e!
Varenyky – tai patiekalas iš tešlos su įdaru viduje. Priklausomai nuo įdaro, jie gali būti saldūs arba sūrūs
. Vareniki yra populiarūs daugelyje šalių ir kultūrų. Jie ruošiami skirtingais būdais, tačiau pagrindas visada tas pats: plona tešla ir įdaras. Įdaras gali būti įvairus: varškė, bulvės, grybai, uogos ir t. t.
Koldūnų naudingumas priklauso nuo patiekalui gaminti naudojamų ingredientų. Jei koldūnai gaminami iš kokybiškų produktų, jie gali tapti baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų šaltiniu.
Daugelis žmonių mano, kad koldūnai su malta mėsa jau yra koldūnai
.
Tačiau verta paminėti, kad koldūnai su mėsa ruošiami skirtingai
. pasigaminkime namuose koldūnų su malta mėsa ir sūriu
Ingredientai
:
- kiaušiniai – 3 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- miltų – 400 g;
- maltos mėsos – 300 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – ⅓ šaukštelio;
- paprikos – ⅓ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- sūris – 100 g;
- varškės – 2 valg;
- petražolių – ryšulėlis;
- krapų – ryšulėlis.
Koldūnų paruošimas:
Į tešlą įmuškite kiaušinius su druska ir suberkite miltus. Ant stalo užminkykite elastingą ir nelipnią tešlą
. Smulkiai
supjaustykite
svogūną, sumaišykite su malta mėsa, druska, juodaisiais pipirais, paprika ir augaliniu aliejumi. Tešlą iškočiokite plonu, maždaug 1-2 mm storio sluoksniu.
5-6 cm storio sluoksnį padalykite į ilgas juostas.

Į kiekvieną juostelę nedideliu atstumu viena nuo kitos sudėkite maltos mėsos rutuliukus.

Sudėkite priešingas tešlos dalis, kurios iš anksto buvo suteptos vandeniu. Įdarykite įdaro rutuliukus tešlos viduje, užspausdami tešlą ir tarpuose tarp rutuliukų.
Picos pjaustykle arba paprastu peiliu padalykite juosteles su įdaru į nedidelius koldūnus
.

Antrajam įdarui sūrį sutarkuokite ir sumaišykite su
varške. Petražoles ir krapus susmulkinkite, suberkite į sūrio mišinį ir sudėkite į konditerinį maišelį. Ant tešlos juostelių, taip pat per atstumą viena nuo kitos, dekoruokite sūrio įdarą.
Panašiai sukurkite koldūnus, bet jau su sūriu.

Koldūnus išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Ten taip pat galite įdėti lauro lapą, įpilti šiek tiek augalinio aliejaus.

Gausite puikius sultingus mažus koldūnus su mėsa ir sūriu. Juos reikėtų patiekti su grietine, išteptus sviestu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


