Sekite mus Facebook'e!
Makaronai gastronomijos istorijoje tapo labai dviprasmišku produktu. Tiesa ta, kad tarp Europos ir Azijos vyksta ginčas, kas pirmieji išrado makaronus
. Kinai teigia, kad makaronus pirmieji
išrado
jie. 1292 m. Marco Polo atvežė makaronus iš Kinijos į Italiją. Italijos virėjai pasisavino šį produktą.
Tačiau, kaip parodė archeologiniai kasinėjimai, makaronai egzistavo ir kitų valstybių teritorijose. Todėl apie tikslią makaronų kilmę iki galo nieko nežinoma
. Aišku tik tiek, kad makaronai yra universalus produktas. Pavyzdžiui, iš jų ruošiamas skanus troškinys.
Makaronų troškinio ingredientai:
- Makaronai – 200 g;
- Vištienos filė – 600 g;
- grietinėlė – 250 ml;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Sūris – 120 g;
- Alyvuogių aliejus – 20 ml;
- raudonėlis – 1/2 šaukštelio;
- Juodieji pipirai – 1/4 šaukštelio;
- Druska – 1 šaukštelis.
Makaronų troškinio paruošimas:
Makaronus virkite 800 ml sūdyto vandens 7 minutes.
Vištienos filė pabarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir porą minučių apkepkite filė iš abiejų pusių
. Supjaustykite filė nedideliais gabalėliais ir sudėkite juos į gilią lėkštę, pateptą alyvuogių aliejumi. Nusausinkite vandens perteklių nuo makaronų, sudėkite į indą prie mėsos.
Pabarstykite makaronus raudonėliais, išmaišykite. Atskirame dubenyje įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, įberkite druskos ir išplakite. Supilkite grietinėlę ir kiaušinius į makaronų mišinį.
Sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais, išdėliokite ant makaronų patiekalo paviršiaus.
Makaronus su mėsa kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
Rezultatas – įprastas, tačiau sotus patiekalas.
Troškiniui paruošti reikia pagrindinių produktų rinkinio, todėl jis prieinamas kiekvienam.
