Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tokių blynų dar niekada negaminote. Originalus receptas: blynų pyragas per 15 minučių

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Blynai – tai daugeliui žmonių žinomas pyrago kepinys. Tai plokštainis, įsitvirtinęs tarp rytų slavų. Žinoma, kitos tautos taip pat turi savų blynų. Tačiau slavų tautos blynams suteikė ypatingą statusą. Šis patiekalas tiesiogine to žodžio prasme turi savo šventę – Maslenicą.

Dabar blynai tapo priemone daugybei patiekalų gaminti. Pavyzdžiui, iš blynų galima gaminti pyragus, jei juose apvoliosite įdarą. Taip pat blynai yra pyragų pagrindas

. Maždaug XVIII a. blynai pradėti gaminti su grietinėle. Tokie tortai labiausiai buvo populiarūs Rusijoje

. Paruoškime blynų tortą per 10 minučių su grietine.

Ingredientai blynų torto tešlai:

  • Kiaušiniai – 2 vnt;
  • Cukrus – 40 g;
  • Druska – 1 žiupsnelis;
  • Pienas – 230 g;
  • Miltai – 60 g;
  • Kakavos milteliai – 20 g;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Grietinė – 500 g;
  • Cukrus – 100 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • greitai tirpstanti želatina – 20 g;
  • Vanduo – 60 ml.

Blynų pyrago paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir cukrų, supilkite pusę pieno ir viską gerai išmaišykite. Į pieną persijokite miltus ir kakavą ir išmaišykite blynų tešlą.

Rekomenduojame:  Subtilus ir skanus "Enchantress" pyragas. Greitas arbatos receptas

Так блины вы ещё точно не готовили. Оригинальный рецепт: блинный торт за 15 минут

Palaipsniui į tešlą supilkite likusį pieną ir augalinį aliejų. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite plonus blynelius ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies.

Так блины вы ещё точно не готовили. Оригинальный рецепт: блинный торт за 15 минут

Leiskite blynams atvėsti.

Tuo metu šaltame vandenyje išmaišykite želatiną. Kol želatina 5 minutes brinksta, grietinėje sumaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų

. 2-3 blynus susukite ir perpjaukite skersai, padarydami 1 cm pločio juosteles.

Так блины вы ещё точно не готовили. Оригинальный рецепт: блинный торт за 15 минут

Želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje 20 sekundžių ir supilkite į grietinės mišinį

. Želatiną įmaišykite į grietinės mišinį ir sudėkite blynų juosteles. Tešlos formos dugną išklokite folija, o paviršių išklokite pergamentu.

Formos šonus taip pat galima uždengti maistine plėvele, kad sukietėjusį pyragą būtų lengva ištraukti.

Į formą supilkite grietinės ir blynų mišinį, išlyginkite jį.

Так блины вы ещё точно не готовили. Оригинальный рецепт: блинный торт за 15 минут

Palikite tortą šaldytuve, kol sukietės.

Так блины вы ещё точно не готовили. Оригинальный рецепт: блинный торт за 15 минут

Belieka nuimti tešlos žiedą ir maistinę plėvelę, ir turėsite gražų blynų tortą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *