Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tokios sriubos norėsite daugiau. Nuostabiai skanus „Charčo” receptas iš tikros gruzinės

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Suvalgę šios sriubos, visi prašys dar. Ji paruošta pagal klasikinį gruzinišką receptą.

Charcho yra garsiausias gruzinų virtuvės patiekalas. Jį galima rasti visuose šios šalies virtuvės restoranuose. Jei jo nėra meniu, tai nėra gruziniškas restoranas.

Iš gruzinų kalbos patiekalo pavadinimas verčiamas kaip sriuba su jautiena. Nėra žinoma, kada šis patiekalas atsirado pirmą kartą. Egzistuoja nuomonė, kad jis pradėtas gaminti žemdirbystės įsisavinimo laikais. Greičiausiai nuo to momento, kai žmogus sugebėjo prijaukinti galvijus, ir atsirado ši sriuba.

Pabandykite pasigaminti charcho, kad pajustumėte šio patiekalo ypatumus. Būtini komponentai:

  • Reikės: 900 g jautienos šonkaulių;
  • 2 svogūnai;
  • 1 pipiras;
  • 2 šaukšteliai aštrios adžikos;
  • 70 g sviesto;
  • 1,5 valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
  • 70 g ryžių;
  • 2 lauro lapai;
  • 10 žirnelių pipirų;
  • 1 šaukštelis apynių;
  • ½ šaukštelio druskos.

Gaminimo procesas:

Paimkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą. Sudėkite šonkauliukus ir kepkite, kol jie iš visų pusių paruduos. Po to supilkite 1,5 l vandens.

Įmeskite į puodą lauro lapą, pipirus ir ant vidutinės ugnies palikite mėsą virti 45 minutes. Per tą laiką keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną.

Rekomenduojame:  Duonos ir maltos mėsos užkandis: greitas, sotus, skanus

Sultinį pasūdykite, išimkite lauro lapus. Supjaustykite saldžiąją papriką, išimkite vidų. Kepkite ją su svogūnu apie 4 minutes. Įpilkite pomidorų pastos, adžikos ir verdančio vandens. Išmaišykite, suberkite prieskonius. Kepkite apie 3 minutes.

Perkelkite kepsnį į sriubą. Ryžius nuplaukite ir taip pat nusiųskite į puodą. Jei vanduo šiek tiek išgaravo, pasilikite šiek tiek verdančio vandens.

Virkite 15 minučių po dangčiu. Į pabaigą galite įberti kalendros. Uždenkite dangčiu ir palaikykite 10 minučių. Galite ragauti.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *