Sekite mus Facebook'e!
Suvalgę šios sriubos, visi prašys dar. Ji paruošta pagal klasikinį gruzinišką receptą.

Charcho yra garsiausias gruzinų virtuvės patiekalas. Jį galima rasti visuose šios šalies virtuvės restoranuose. Jei jo nėra meniu, tai nėra gruziniškas restoranas.
Iš gruzinų kalbos patiekalo pavadinimas verčiamas kaip sriuba su jautiena. Nėra žinoma, kada šis patiekalas atsirado pirmą kartą. Egzistuoja nuomonė, kad jis pradėtas gaminti žemdirbystės įsisavinimo laikais. Greičiausiai nuo to momento, kai žmogus sugebėjo prijaukinti galvijus, ir atsirado ši sriuba.
Pabandykite pasigaminti charcho, kad pajustumėte šio patiekalo ypatumus. Būtini komponentai:
- Reikės: 900 g jautienos šonkaulių;
- 2 svogūnai;
- 1 pipiras;
- 2 šaukšteliai aštrios adžikos;
- 70 g sviesto;
- 1,5 valgomojo šaukšto pomidorų pastos;
- 70 g ryžių;
- 2 lauro lapai;
- 10 žirnelių pipirų;
- 1 šaukštelis apynių;
- ½ šaukštelio druskos.
Gaminimo procesas:

Paimkite keptuvę ir ištirpinkite joje sviestą. Sudėkite šonkauliukus ir kepkite, kol jie iš visų pusių paruduos. Po to supilkite 1,5 l vandens.
Įmeskite į puodą lauro lapą, pipirus ir ant vidutinės ugnies palikite mėsą virti 45 minutes. Per tą laiką keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną.

Sultinį pasūdykite, išimkite lauro lapus. Supjaustykite saldžiąją papriką, išimkite vidų. Kepkite ją su svogūnu apie 4 minutes. Įpilkite pomidorų pastos, adžikos ir verdančio vandens. Išmaišykite, suberkite prieskonius. Kepkite apie 3 minutes.
Perkelkite kepsnį į sriubą. Ryžius nuplaukite ir taip pat nusiųskite į puodą. Jei vanduo šiek tiek išgaravo, pasilikite šiek tiek verdančio vandens.

Virkite 15 minučių po dangčiu. Į pabaigą galite įberti kalendros. Uždenkite dangčiu ir palaikykite 10 minučių. Galite ragauti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
