Sekite mus Facebook'e!
Kai žmonės kalba apie maltos mėsos gaminius, jie iškart pagalvoja apie kotletus arba pyragus. Tačiau iš šios mėsos galima paruošti daugybę įvairių ir, svarbiausia, paprastų patiekalų. Labai populiarūs yra liulia kebabas, mėsos kukuliai, mėsos kukuliai. Prie neįprastų galima priskirti kotletus ant vaflių plutelių.

Gana neįprastas derinys. Pyragėliai visiškai nesugadina skonio, o priešingai, suteikia pikantiškumo. Siūlome paruošti tokį neįprastą patiekalą.

Paimkite:
- 500 g maltos mėsos;
- 50 ml pieno;
- 4 kiaušinių;
- 4 vaflinių pyragėlių;
- 1 svogūnas;
- ½ šaukštelio druskos.
Patiekalo paruošimas:
Svogūną supjaustykite kubeliais arba susmulkinkite blenderiu. Svogūną sumaišyti su malta mėsa. Įmušti kiaušinį ir įberti druskos. Viską gerai išminkykite.

Imkite pyragėlius ir tolygiai aptepkite juos malta mėsa. Tai būtina padaryti prieš kepant, kad pyragėliai nesušlaptų. Sudėkite pyragėlius po du, šiek tiek paspauskite, kad geriau suliptų. Supjaustykite porcijomis patogiu būdu (trikampiais, kvadratėliais).

Dubenyje išplakite kiaušinį, supilkite pieną ir druską. Išplakite šį mišinį iki vientisos masės. Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Kiaušinio mišinyje pamirkykite po gabalėlį pusgaminio ir dėkite ant keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies. Tada uždenkite dangčiu ir sumažinkite kaitrą. Palaikykite patiekalą keptuvėje kelias minutes.

Šis pyragaičių variantas idealiai tinka tiems, kurie nemėgsta vargti gamindami maistą. Sotūs pietūs gaunami per kelias minutes.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
