Sekite mus Facebook'e!
Makaronų istorija prasidėjo dar prieš mūsų erą. 1000 m. pr. m. e. siciliečiai virė miltus su vandeniu ir gautas juosteles, kurias vadino „itrium”, džiovino
. Senovės Romoje taip pat buvo populiarūs gaminiai iš miltų ir vandens. Jie buvo vadinami lagana (nuo veiksmažodžio „traukti”). Tačiau makaronų gimimo vieta laikoma Italija
. XV a. atsirado sausų makaronų, tinkamų ilgai laikyti. Juos iš karto įvertino jūreiviai ir prekybininkai, nes buvo lengva paruošti ir maistingi. Ilgainiui atsirado naujų makaronų rūšių: farfalle, fusilli, rigatoni ir t. t.
Šiandien makaronai yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Paruoškime kartu makaronus su vištienos krūtinėle.
Sudedamosios dalys: – vištiena su vištiena ir vištiena su vištiena:
- augalinis aliejus – 20 ml;
- vištienos krūtinėlė – 400 g;
- svogūnas – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- saldžioji paprika – 70 g;
- aitrioji paprika – 50 g;
- druska – 10 g;
- juodųjų pipirų – 5 g;
- saldžiosios paprikos – 10 g;
- kmynai – 5 g;
- pomidorai – 100 g;
- pomidorų pasta – 100 g;
- vandens – 150 ml;
- makaronai – 300 g.
Makaronų su vištiena paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol pabals. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sudėkite į krūtinėlę, sumaišykite. Pagardinkite
krūtinėlę druska, juodaisiais pipirais, saldžiąja paprika ir kmynais
.
Nuluptą saldžiąją papriką ir aitriąją papriką
supjaustykite kubeliais, sudėkite į
krūtinėlę ir pakepinkite kartu.
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į krūtinėlę bei daržovių mišinį.

Makaronus virkite, kol suminkštės. Į krūtinėlę supilkite pomidorų pastą, išvirtus makaronus ir vandenį
. Kelias minutes pavirkite makaronus ir vištieną, išmaišykite.

Patiekite makaronus su smulkintomis petražolėmis. Tai paprasta ir soti vakarienė.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


