Sekite mus Facebook'e!
Makaronų istorija prasidėjo dar prieš mūsų erą. 1000 m. pr. m. e. siciliečiai virė miltus su vandeniu ir gautas juosteles, kurias vadino „itrium”, džiovino
. Senovės Romoje taip pat buvo populiarūs gaminiai iš miltų ir vandens. Jie buvo vadinami lagana (nuo veiksmažodžio „traukti”). Tačiau makaronų gimimo vieta laikoma Italija
. XV a. atsirado sausų makaronų, tinkamų ilgai laikyti. Juos iš karto įvertino jūreiviai ir prekybininkai, nes buvo lengva paruošti ir maistingi. Ilgainiui atsirado naujų makaronų rūšių: farfalle, fusilli, rigatoni ir t. t.
Šiandien makaronai yra vienas populiariausių patiekalų pasaulyje. Paruoškime kartu makaronus su vištienos krūtinėle.
Sudedamosios dalys: – vištiena su vištiena ir vištiena su vištiena:
- augalinis aliejus – 20 ml;
- vištienos krūtinėlė – 400 g;
- svogūnas – 100 g;
- česnakas – 2 skiltelės;
- saldžioji paprika – 70 g;
- aitrioji paprika – 50 g;
- druska – 10 g;
- juodųjų pipirų – 5 g;
- saldžiosios paprikos – 10 g;
- kmynai – 5 g;
- pomidorai – 100 g;
- pomidorų pasta – 100 g;
- vandens – 150 ml;
- makaronai – 300 g.
Makaronų su vištiena paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, apkepkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol pabals. Supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką ir sudėkite į krūtinėlę, sumaišykite. Pagardinkite
krūtinėlę druska, juodaisiais pipirais, saldžiąja paprika ir kmynais
.
Nuluptą saldžiąją papriką ir aitriąją papriką
supjaustykite kubeliais, sudėkite į
krūtinėlę ir pakepinkite kartu.
Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į krūtinėlę bei daržovių mišinį.
Makaronus virkite, kol suminkštės. Į krūtinėlę supilkite pomidorų pastą, išvirtus makaronus ir vandenį
. Kelias minutes pavirkite makaronus ir vištieną, išmaišykite.
Patiekite makaronus su smulkintomis petražolėmis. Tai paprasta ir soti vakarienė.
