Sriuba su malta mėsa – skanus ir sotus patiekalas, kurį galima greitai ir lengvai paruošti. Jis idealiai tinka tiems, kurie vertina naminę virtuvę ir nenori daug laiko skirti maisto gaminimui
. Yra daug sriubos su malta mėsa receptų, kurie gali skirtis ingredientais ir paruošimo būdu. Atsižvelgdami į savo pageidavimus, galite rinktis sriubą su daržovėmis, grūdais ar makaronais. Įdaras taip pat gali būti įvairus: vištienos, kiaulienos, jautienos arba mišrus.
Sriuba su malta mėsa bus puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: 2 litrai verdančio vandens;
- faršo – 400 g;
- kopūstai – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- Sviestas – 40 g;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- lauro lapų – 1 šaukštelis.
Sriubos su malta mėsa paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite, kol taps skaidrus. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir keptuvėje svieste po dangčiu troškinkite 3-4 min.
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir pakepinkite
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų bei maltos mėsos.
5-7 minutes toliau kepkite kopūstus keptuvėje be dangčio
.
Pomidorą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kopūstus
. Nulupkite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite kartu su kopūstais ir pomidorais 2-3 min. Porą minučių pakepinę maltą mėsą ir daržoves, į mėsą įberkite paprikos, itališkų žolelių, sauso česnako ir druskos.
Porą minučių pakepinkite maltą mėsą su prieskoniais ir supilkite verdantį vandenį. Šiek tiek pasūdykite kopūstus ir sudėkite juos į sriubą, išmaišykite
. Į sriubą įmeskite lauro lapą ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Sriubą galite pasūdyti likus porai minučių iki jos virimo pabaigos.
Praėjus 5-10 minučių po virimo sriubą galite patiekti pietums arba vakarienei. Patiekalą rekomenduojama pabarstyti žalumynais.