Sekite mus Facebook'e!
Sriuba su malta mėsa – skanus ir sotus patiekalas, kurį galima greitai ir lengvai paruošti. Jis idealiai tinka tiems, kurie vertina naminę virtuvę ir nenori daug laiko skirti maisto gaminimui
. Yra daug sriubos su malta mėsa receptų, kurie gali skirtis ingredientais ir paruošimo būdu. Atsižvelgdami į savo pageidavimus, galite rinktis sriubą su daržovėmis, grūdais ar makaronais. Įdaras taip pat gali būti įvairus: vištienos, kiaulienos, jautienos arba mišrus.
Sriuba su malta mėsa bus puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: 2 litrai verdančio vandens;
- faršo – 400 g;
- kopūstai – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- Pomidoras – 1 vnt;
- saldžioji paprika – 1 vnt;
- Sviestas – 40 g;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Paprika – 1 šaukštelis;
- Itališkos žolelės – 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- lauro lapų – 1 šaukštelis.
Sriubos su malta mėsa paruošimas:
Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite, kol taps skaidrus. Smulkiai susmulkinkite kopūstus ir keptuvėje svieste po dangčiu troškinkite 3-4 min.
Į svogūnus sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir pakepinkite
.
Morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite prie svogūnų bei maltos mėsos.
5-7 minutes toliau kepkite kopūstus keptuvėje be dangčio
.
Pomidorą smulkiai supjaustykite ir sudėkite į kopūstus
. Nulupkite paprikos vidų, supjaustykite nedideliais kubeliais ir kepkite kartu su kopūstais ir pomidorais 2-3 min. Porą minučių pakepinę maltą mėsą ir daržoves, į mėsą įberkite paprikos, itališkų žolelių, sauso česnako ir druskos.
Porą minučių pakepinkite maltą mėsą su prieskoniais ir supilkite verdantį vandenį. Šiek tiek pasūdykite kopūstus ir sudėkite juos į sriubą, išmaišykite
. Į sriubą įmeskite lauro lapą ir virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Sriubą galite pasūdyti likus porai minučių iki jos virimo pabaigos.

Praėjus 5-10 minučių po virimo sriubą galite patiekti pietums arba vakarienei. Patiekalą rekomenduojama pabarstyti žalumynais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


