Sekite mus Facebook'e!
Bulvių ir duonos lėliukės – paprastas ir maistingas patiekalas, panašus į supaprastintą kotletų ar zrazų versiją, tačiau jam paruošti reikia daug mažiau laiko ir minimalaus kiekio ingredientų.
Lėlynių pagrindas yra bulvės ir duonos trupiniai, kurie kartu sukuria minkštą, bet pakankamai tirštą konsistenciją, kuri kepant gerai išlaiko formą.
Tokie receptai dėl elementaraus paruošimo vadinami tinginiais: nereikia sugaišti daug laiko tešlai ar sudėtingiems įdarams, tereikia sumaišyti paprastus produktus ir kepti.
Tikriausiai tokie receptai atsirado taupant namų virtuvėje
.
Moterys visada stengėsi rasti būdų, kaip panaudoti duonos ir daržovių likučius, paverčiant juos nauju maistingu patiekalu.
Įdomu tai, kad panašių patiekalų galima rasti įvairių šalių virtuvėse. Vokietijoje ruošiami bulvių koldūnai, į kuriuos dedama duonos, o Italijoje yra gnocchi analogas, į kurį taip pat dedama duonos trupinių.
1 variantas
Sudedamosios dalys: 1:
- Duona – 6 riekelės;
- bulvės – 2 vnt;
- kiaušinis – ½ vnt;
- prieskoniai (bet kokie pagal skonį);
- augalinis aliejus.
Lėliukių paruošimas:
Bulves sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais pagal skonį. Bulvių masę užtepkite ant duonos riekelių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę įdėkite duonos riekes įdaru į apačią ir kepkite 3-4 minutes.

2 variantas
Ingredients:
- bulvių košė – 300 g;
- duona – 9 riekelės;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- pienas – 70 ml;
- prieskonių pagal skonį (žali krapai, svogūnai);
- augalinis aliejus.
Lėliuko paruošimas:
Sumaišykite bulvių košę su prieskoniais. Atskirai dubenyje išplakite kiaušinius su druska, pienu ir prieskoniais
. Ant duonos riekelių užtepkite bulvių košės, apvoliokite jas kiaušinyje.

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite lėliukus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos – 3-4 minutes.

Iš turimų produktų gausite greitų ir paprastų lėlyčių. Iškepę juos sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


