Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulo užkandžio paslaptis: karšti sumuštiniai, kurių vaikai prašo vėl ir vėl. Vienu metu du variantai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Bulvių ir duonos lėliukės – paprastas ir maistingas patiekalas, panašus į supaprastintą kotletų ar zrazų versiją, tačiau jam paruošti reikia daug mažiau laiko ir minimalaus kiekio ingredientų.

Lėlynių pagrindas yra bulvės ir duonos trupiniai, kurie kartu sukuria minkštą, bet pakankamai tirštą konsistenciją, kuri kepant gerai išlaiko formą.

Tokie receptai dėl elementaraus paruošimo vadinami tinginiais: nereikia sugaišti daug laiko tešlai ar sudėtingiems įdarams, tereikia sumaišyti paprastus produktus ir kepti.

Tikriausiai tokie receptai atsirado taupant namų virtuvėje

.

Moterys visada stengėsi rasti būdų, kaip panaudoti duonos ir daržovių likučius, paverčiant juos nauju maistingu patiekalu.

Įdomu tai, kad panašių patiekalų galima rasti įvairių šalių virtuvėse. Vokietijoje ruošiami bulvių koldūnai, į kuriuos dedama duonos, o Italijoje yra gnocchi analogas, į kurį taip pat dedama duonos trupinių.

1 variantas

Sudedamosios dalys: 1:

  • Duona – 6 riekelės;
  • bulvės – 2 vnt;
  • kiaušinis – ½ vnt;
  • prieskoniai (bet kokie pagal skonį);
  • augalinis aliejus.

Lėliukių paruošimas:

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su kiaušiniu ir prieskoniais pagal skonį. Bulvių masę užtepkite ant duonos riekelių.

Rekomenduojame:  Sudėtyje yra tik 4 paprasti produktai. Skaniausios salotos: gaminame jas kas antrą dieną

Секрет идеального перекуса: горячие бутерброды, которые дети просят снова и снова. Сразу 2 варианта

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Į keptuvę įdėkite duonos riekes įdaru į apačią ir kepkite 3-4 minutes.

Секрет идеального перекуса: горячие бутерброды, которые дети просят снова и снова. Сразу 2 варианта

2 variantas

Ingredients:

  • bulvių košė – 300 g;
  • duona – 9 riekelės;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • pienas – 70 ml;
  • prieskonių pagal skonį (žali krapai, svogūnai);
  • augalinis aliejus.

Lėliuko paruošimas:

Sumaišykite bulvių košę su prieskoniais. Atskirai dubenyje išplakite kiaušinius su druska, pienu ir prieskoniais

. Ant duonos riekelių užtepkite bulvių košės, apvoliokite jas kiaušinyje.

Секрет идеального перекуса: горячие бутерброды, которые дети просят снова и снова. Сразу 2 варианта

Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite lėliukus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos – 3-4 minutes.

Секрет идеального перекуса: горячие бутерброды, которые дети просят снова и снова. Сразу 2 варианта

Iš turimų produktų gausite greitų ir paprastų lėlyčių. Iškepę juos sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų aliejaus perteklius.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *