Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulo skonio ir kvapo Traškių konservuotų agurkų receptas žiemai.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Traškių raugintų agurkų beveik neįmanoma nemylėti. Jei žiemą gausite stiklainį, atidarykite jį ir padėsite ant stalo, niekas nepraeis – tikrai ištrauks agurką ir su malonumu traškys.

Jei sezonas dar įsibėgėja, bet nelabai norisi laukti, galite pasigaminti lengvai sūdytų agurkų , tai irgi labai skanu. Ir vis dėlto marinuotų agurkų negalima pakeisti žiemai. Būtent šiuo paprastu receptu norime pasidalinti šiandien.

Kaip marinuoti agurkus žiemai, kad jie būtų traškūs

Traškėjimas yra viena iš priežasčių, kodėl visi mėgsta konservuotus agurkus. Bet kaip užtikrinti, kad agurkai atrodytų būtent taip? Čia turėtumėte laikytis kelių paprastų taisyklių. Geriau pačius agurkus paimti nedidelius ir, jei įmanoma, tiesiog iš daržo. Jei daržoves perkate turguje, mirkymo šaltame vandenyje geriau neapleisti. Turėsite šiek tiek palaukti, bet tas pats traškėjimas išliks. Jei oras pakankamai šiltas ir patalpoje karšta, vandenį geriau pakeisti šaltu, o ne šildomu. Taip pat geriau imti išvalytą, o ne iš čiaupo imti. Garstyčių sėklų pridėjimas, kaip nurodyta mūsų recepte, taip pat padeda išlaikyti agurkų traškumą. Laikykitės šių nurodymų ir jūsų daržovės bus traškios ir skanios.

Rekomenduojame:  Greiti purūs blynai su obuoliais. Skanūs pusryčiai visai šeimai

Ingredientai

10 litrų stiklainiams:
5 kg mažų agurkų
10 garstyčių sėklų (viename stiklainyje)
1-2 lauro lapai (viename stiklainyje)
3 juodųjų pipirų žirneliai (viename stiklainyje)
3 kvapiųjų pipirų žirneliai (viename stiklainyje)
2 skiltelės česnako (viename stiklainyje)
2 gvazdikėlių pumpurai (kiekviename stiklainyje)
Marinatui:
3,5 litro šalto vandens
500 ml 9% acto
400 g cukraus
150 g druskos
Laiko patikrinta. Traškių konservuotų agurkų žiemai receptas: žingsnis po žingsnio receptas

1 veiksmas
Kruopščiai nuplaukite 5 kg mažų agurkų. Kiekis priklauso nuo dydžio, rekomenduojame rinktis mažus, maždaug 6-8 cm ilgio agurkus 1 valandai sudėkite į puodą ar dubenį su šaltu vandeniu.

2 veiksmas
Išvirkite marinatą. Į keptuvę supilkite 3,5 litro vandens. Įpilkite 400 g cukraus ir 150 g druskos. Užvirinkite ant vidutinės ugnies, maišykite, kol ištirps druska ir cukrus. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite 500 ml 9% acto. Dar kartą išmaišykite.

3 veiksmas
Sterilizuokite stiklainius bet kokiu patogiu būdu. Ant kiekvieno stiklainio dugno dėkite prieskonių: 10 garstyčių sėklų, 1-2 lauro lapelius, 3 žirnelius juodųjų pipirų, 3 kvapiųjų pipirų žirnelius, 2 skilteles česnako ir 2 skilteles. Pridėkite serbentų lapų ir krapų skėčius pagal pageidavimą.

Rekomenduojame:  Šventiniai sumuštiniai su grybais ir skumbre

4 veiksmas
Ant viršaus dėkite agurkus. Pabandykite juos išdėstyti taip, kad jie priglustų arčiau vienas kito. Karštu marinatu užpilkite stiklainiuose esančius agurkus.

5 veiksmas
Platų indą ar didelį puodą uždenkite rankšluosčiu ir ant viršaus, neužsukdami dangtelių, išdėliokite stiklainius su agurkais. Supilkite vandenį, kol jis pasieks maždaug ¼ stiklainių aukščio. Užvirkite ir sterilizuokite stiklainius su agurkais ir marinatu 10-15 minučių. Jei neturite didelės talpos, kurią galėtumėte atlikti iš karto, sterilizuokite stiklainius po vieną arba partijomis.

6 veiksmas
Tada uždarykite stiklainius dangteliais arba naudokite užsukamus dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite rankšluosčiu ir palikite per naktį. Tada perkelkite į vėsią vietą saugojimui.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.