Sekite mus Facebook'e!
Artėja gegužės šventės. Šiuo metu žmonės plūsta į gamtą gerai praleisti laiką ir šašlykus. Siūlau šiek tiek nukrypti nuo įprastos schemos ir šiek tiek paeksperimentuoti ruošiant ne įprastą, o rūkytą kebabą. Patikėkite, šią patirtį prisiminsite ilgam.
Visas receptas yra padalintas į 3 etapus:
Marinavimas.
Gaminimas ant grotelių.
Rūkymas rūkykloje.
Pamarinuojame
Ingredientai:
kiauliena – 2 kg;
svogūnas – 5 didelės galvos;
druska, juodieji pipirai, paprika – pagal skonį.
Procedūra:
Mėsą supjaustykite vidutiniais gabalėliais (apie 3 x 3 cm), o svogūną – pusžiedžiais.
Svogūnus lygiu sluoksniu sudėkite ant kepimo skardos, o ant viršaus pabarstykite druska. Lengvai paspauskite, kad svogūnas išleistų sultis.
Mėsą dėkite ant svogūno, ant viršaus (iš akies) pabarstykite druska ir prieskoniais, išmaišykite.
Įpilkite 100 ml vandens ir palikite marinuotis kambario temperatūroje. Per 1-2 valandas produktas bus paruoštas tolesniam kepimui.
Gaminimas ant grotelių
Grilyje padegame anglis ir laukiame kol papilks. Pradžioje turi būti labai karšta, kad būtų pasiektas Maillard efektas – cheminė reakcija, suteikianti mėsai išskirtinį aromatą, skonį ir tipišką traškią spalvą.
Mėsą sudėkite ant iešmelių ir kepkite, kol visiškai iškeps.
Rūkykite rūkykloje ir ragaukite
Paskutiniame etape turime suteikti kebabui būdingą rūkymo aromatą. Norėdami tai padaryti, rūkyti gaminį tankiais, sodriais dūmais 8-10 minučių.
Rūkysime Hanhi 4 rūkykloje , bet galite naudoti viską, ką turite po ranka. Svarbiausia jį rūkyti, bet kas tiksliai nėra taip svarbu. Ant dugno dedame alksnio drožles, dedame kebabą į aparatą, uždarome, pilame vandenį į vandens sandariklį ir pastatome kaitinti. Įkaitinkite iki 80 laipsnių, tada palaukite 8-10 minučių ir išjunkite. Paruošta.
Rūkymas įprastam kebabui suteikia ypatingą posūkį. Šis aromatas nepertraukia klasikinio kebabo skonio ir aromato, o papildo ir pabrėžia geriausias jo savybes.
Aiškumo dėlei pridedu rūkyto kebabo video receptą iš „Smoke Together“ kanalo vaikinų. 10 minučių trukmės vaizdo įraše jie nuotaikingai ir su kibirkštimi pasakojo apie visas šio neįprasto patiekalo gaminimo subtilybes ir dalinosi įspūdžiais po degustacijos.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
