Sekite mus Facebook'e!
Lazy khachapuri – supaprastinta tradicinio gruziniško patiekalo versija, sukurta tiems, kurie nori pasimėgauti chačapuri skoniu, bet neturi nei laiko, nei noro skirti daug pastangų jam ruošti. Klasikiniame chačapuri recepte naudojama sluoksniuota tešla arba mielinė tešla, kuriai minkymas ir kildinimas reikalauja daug laiko.
Tačiau tingus chačapuris leidžia daug greičiau ir paprasčiau paruošti panašaus skonio patiekalą, nes naudojami lengviau prieinami ir greičiau apdorojami ingredientai.
Savo išvaizda tinginiai chačapuri gali priminti pyragą ar paplotį, kurį galima kepti orkaitėje, kepti keptuvėje ar net kepti ant grotelių.
Keptuvėje gaminkime tinginį chačapurį
Ingredientai:
Sūris – 300 g;
Pienas – 200 ml;
Druska – 1 šaukštelis;
Kiaušiniai – 2 vnt.;
Miltai – 200 g;
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.
Tinginio chačapurio gaminimas:
Į dubenį su pienu supilkite druską, išmuškite kiaušinius ir išplakite šluotele. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite į pieną, maišykite, kol pasidarys tešla.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir suberkite į tešlą, išmaišykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant dugno tolygiai paskirstykite tešlą su sūriu.
Kepkite chačapurį iš abiejų pusių 7-8 minutes po dangčiu ant vidutinės ugnies.

Taigi galite paruošti paprastą naminį chačapurį. Tokiu būdu į savo receptų kolekciją galite įtraukti naują patiekalą.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
