Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tobulas abrikosų pyragas pagal močiutės receptą. Ji saugojo jį 60 metų, o gyvenimo pabaigoje juo pasidalijo

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Jei reikia ką nors greitai iškepti, tiesiog pasiekite skanaus abrikosų pyrago receptą. Tai ne tik lengva, bet ir jus maloniai nustebins gaunamas skanus skonis.

Tortas, kurį ruošiate namuose, yra ne tik jūsų šeimai, bet ir lankytojams, daug sveikesnis ir skanesnis nei parduotuvės sausainiai. Jo paruošimas nėra sunkus, o abrikosai suteikia jam skanų skonį. Jų dėka šis desertas bus ne tik saldus, bet ir šiek tiek rūgštokas, o būtent toks derinys privers papildyti visus susirinkusius. Nustebsite, kaip greitai jis dingsta nuo stalo.

Abrikosų pyragui paruošti reikalingi ingredientai:

  • 150 gramų cukraus
  • 250 gramų paprastų miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 120 mililitrų augalinio aliejaus
  • 150 mililitrų pieno
  • 3 šaukštai abrikosų uogienės
  • 100 gramų kokoso drožlių
  • vanilinio cukraus
  • kepimo milteliai
  • žiupsnelis druskos

Kaip ir bet kuriame kepinyje, pirmiausia gaminame tešlą

Tešlai paruošti reikės gilaus dubenėlio, kuriame kiaušinius sumaišysime su druska, klasikiniu ir vaniliniu cukrumi. Šį mišinį rankiniu arba elektriniu plaktuvu išplakite į vientisą masę . Tada į mišinį įpilkite augalinio aliejaus ir pieno, viską gerai išmaišykite. Miltus ir kepimo miltelius persijokite į dubenį naudodami sietelį.

Rekomenduojame:  Pančo pyragas. Receptas be maišytuvo ir be triukšmo: skanus desertas namų vakarėliui.

Abrikosų uogienė dedama iškepus

Paruošus mišinį, tinkamai apdorojame ir pilame ant kepimo skardos. Į jį būtina iš anksto įdėti kepimo popierių , kad tešla ant bandelės nepridegtų iki kepimo skardos. Taip paruoštą skardą pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išimkite ant stalo dar šiltą bandelę ir pertepkite ją abrikosų uogiene.

Marmelado dėka mūsų gauta bandelė bus elastinga ir skani

Kai bandelė pasidengia marmeladu, papuošimui ją apibarstykite kokoso drožlėmis. Kadangi abrikosų marmeladą į bandelę dedame tik ištraukę iš orkaitės, jį nesunkiai galime pakeisti braškių, aviečių ar mėlynių marmeladu. Šį žingsnį galime pritaikyti pagal savo skonį arba tai, ką šiuo metu turime.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.