Sekite mus Facebook'e!
Naminis majonezas visada būna labai skanus, švelnios konsistencijos ir malonaus skonio. Siūlome nedidelį padažų pasirinkimą.
1 padažas:
–
Kiaušinis, 1 vnt.;
– citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
; – druska, 1 valgomasis šaukštelis
; – cukrus, 1 valgomasis šaukštelis
; – rafinuotas augalinis aliejus, 250 ml
. Norėdami gauti majonezą „Provanso”, į sudėtį įmaišykite 1 šaukštelį garstyčių. Norint pagaminti „Tartare”, reikia įdėti šiek tiek česnako ir marinuotų agurkų.
Padažas 2:
–
kiaušinis ir trynys, po 1 vnt.;
– vanduo, 2 šaukštai;
– rafinuotas augalinis aliejus, 400 ml;
– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
; – pusės citrinos sultys
. Sumaišykite visus produktus ir suplakite mikseriu
.
3 padažas:
–
augalinis aliejus, 150 ml;
– pienas, 150 ml;
– druska pagal skonį;
– garstyčios, 1
šaukštelis; – citrinos sultys, 1-2 šaukštai
. Sumaišykite pieną ir sviestą, plakite 2 minutes,
sudėkite
garstyčias, druską ir plakite 2 minutes.
Jei masė tapo balta ir tiršta, įpilkite citrinos sulčių
ir plakite iki
norimo tirštumo
.
Patarimas: į bet kurį iš šių majonezų galite įmaišyti graikinių riešutų arba žolelių ir išgauti naujų skonių salotų padažams, mėsos ir žuvies patiekalams.
