Sekite mus Facebook'e!
Ingredientai:
Kiaulienos nugarinė be riebalų – 1,2 kg.
Vištienos arba mėsos sultinys – 250 ml.
Česnakai – 1 skiltelė
Medus – 2 valg.
Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas.
Svogūnai – 2 vnt.
Druska, pipirai
Paruošimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių
2. Sumaišykite sutrintą česnako skiltelę, medų, garstyčias, druską ir pipirus.
3. Nugarinę gerai ištepkite padažu ir sudėkite į kepimo formą su svogūnų žiedais.
4. Atsargiai supilkite sultinį, uždenkite dangčiu ir kepkite 1 valandą 30 minučių
5. Prieš išimdami mėsą iš orkaitės, patikrinkite, ar ji iškepta, persmeigę ją dantų krapštuku arba metaliniu iešmeliu.
Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
