Sekite mus Facebook'e!
Sraigių bandelės – tai kepiniai iš spirale susuktos mielinės tešlos su įdaru arba be jo. Priklausomai nuo naudojamų ingredientų, jie gali būti saldūs arba sūrūs
. Sraigių bandelių receptas galėjo atsirasti bet kurioje išsivysčiusios kepimo kultūros šalyje. Šis patiekalas gali turėti gilias istorines šaknis ir būti šimtmečius trukusios kepimo receptų evoliucijos rezultatas. Pavyzdžiui, sraigių bandelių analogas yra visoje Europoje kepamos bandelės arba rozetės.
Garsusis „Cinnabon” su grietinėle taip pat pagrįstas sraigių bandelių koncepcija.
Išsikepkime savo sraigių bandeles namuose
Ingredientai: 1:
- Pienas – 300 ml;
- cukraus – 2 šaukštai;
- vanilinio cukraus – šaukštelis;
- kukurūzų krakmolas – 2 valg;
- kiaušinis – vnt;
- vanilinis pudingas – 125 g;
- sluoksniuotos tešlos – 2 ritinėliai;
- šokolado drožlių.
Sraigių bandelių paruošimas:
Į puodą su pienu supilkite cukrų, išmaišykite plaktuvu. Į pieną supilkite vanilinį cukrų, kukurūzų krakmolą ir įmuškite kiaušinį
. Nuolat maišydami virkite mišinį ant mažos ugnies, kol sutirštės. Sudėkite vanilinį pudingą į kremo pagrindą, išmaišykite ir perkelkite į atskirą dubenį.
Uždenkite kremą maistine plėvele ir palikite atvėsti. Tešlos lakštą išilgai padalijame į 3 lygias juostas, kurias aptepame kremu
. Kremo sluoksnį apibarstome šokolado drožlėmis, įdarą uždarome tešlos viduje.
Kiekvieną užklijuotą juostelę susukame į sraigę.
Visas sraiges dedame ant
kepimo
skardos, aptepame kiaušiniu
. 40 min. kepame 180 laipsnių temperatūroje.
Iškepusias bandeles galima apibarstyti cukraus pudra. Gausite minkštas saldžias sraigių bandeles arbatai.
