Sekite mus Facebook'e!
Tortai tapo tokiu įvairialypiu desertu, kad sunku suskaičiuoti, kiek jų rūšių yra. Labiausiai paplitęs yra biskvito tortas. Biskvito pluta pamirkoma grietinėlėje ar kitame įdare, o torto viršus puošiamas glajumi, vaisiais ar kitais saldumynais.
Taip pat yra smėlio tortas
.
Šis tortas gaminamas iš smėlio tešlos, kuri mirkoma grietinėlėje arba uogienėje. Torto viršus puošiamas riešutais, šokoladu arba vaisiais.
Sluoksniuotas tortas – šį tortą sudaro sluoksniuotos tešlos lakštai, kurie mirkomi grietinėlėje. Iš viršaus tortas gali būti puošiamas glajumi, kremu arba vaisiais.
Tai tik nedidelė dalis visų desertų rūšių
. Papasakosime, kaip pasigaminti, pavyzdžiui, avižinių dribsnių-jogurto tortą be cukraus.
Ingredientai: 1:
- Tryniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- saldiklis – 7 šaukštai;
- vanilės ekstrakto – 2 šaukšteliai;
- sviesto – 80 g;
- avižiniai dribsniai – 100 g;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- kiaušinių baltymai – 2 vnt;
- graikiškas jogurtas – 400 g;
- kukurūzų krakmolas – 50 g.
Avižų-jogurto pyrago paruošimas:
Trynius sumaišykite su druska, 4 šaukštais saldiklio ir šaukštu vanilės ekstrakto, plakite mikseriu, kol kruopos ištirps. Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu, juos kartu su kepimo milteliais supilkite į trynių mišinį
. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į avižinių dribsnių ir trynių mišinį, išminkykite tešlą
.
Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki sodrių putų
. Į baltymų mišinį supilkite saldiklį ir vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Į masę įpilkite graikiško jogurto, išmaišykite
. Į kremą supilkite krakmolą, ingredientus gerai išmaišykite. Sudėkite tešlą į kepimo formą, dugną iš anksto patepkite sviestu
. Ant tešlos užtepkite kremo, išlyginkite paviršių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Iškepusį tortą palikite atvėsti. Gausite gražų mažai kaloringą pyragą be cukraus.
