Sekite mus Facebook'e!
Kalėdiniai desertai yra vienas iš svarbiausių šventinės nuotaikos kūrimo aspektų. Tokie saldūs patiekalai aktualūs Europos šalyse, taip pat Amerikos valstijose. Be to, visur skiriasi deserto paruošimo būdas ir idėja. Kažkas
Kūčių
vakarą kepa specifinius sausainius, o kažkas – pyragą arba sukuria neįtikėtinai gražų tortą
. Mūsų kultūroje kalėdiniai desertai neįgavo didelio atgarsio
.
Taip tikriausiai yra dėl to, kad tam tikru istorijos laikotarpiu žmonės nešventė Kalėdų. Daugelis žmonių negalėjo nusipirkti produktų, skirtų kremui ir sausainiams.
Verta įvesti tradiciją ruošti kalėdinius desertus. Jie sukuria nepakartojamą šventinę atmosferą.
Kalėdinio deserto ingredientai:
- Sluoksniuotos tešlos – 450 g;
- vanilino – žiupsnelis
- varškės – 470 g;
- cukraus – 340 ml;
- cukraus pudros – 60 g;
- vandens – 170 ml;
- mandarinai – 5 vnt.
Kalėdinio deserto paruošimas:
Paruošimas: Sluoksniuotą tešlą reikia padalyti į ilgas 3 cm storio juostas. Kepimo skardą išklokite pergamentu, išdėliokite supjaustytas tešlos juosteles. Tešlos juosteles kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
Puode pašildykite vandenį su cukrumi ir vanile. Palaukite, kol cukrus visiškai ištirps vandenyje. Tuo metu nulupkite mandarinus ir suberkite juos į verdantį cukraus skystį. Mandarinus pavirkite minutę, paskaninkite cukraus pudra
. Dubenyje sumaišykite varškę ir cukraus pudrą. Sudedamąsias dalis išplakite mikseriu iki grietinėlės būsenos. Atvėsusias keksiukų juosteles dėkite kuo arčiau viena kitos ant maistinės plėvelės
. Keksiukų juosteles aptepkite kremu, sukurdami storą sluoksnį. Mandarinus suverkite ant iešmelių neperverdami citrusinių vaisių minkštimo.
Mandarinų iešmelius dėkite išilgai grietinėlės sluoksnio ir suvyniokite į ritinėlį. Desertas turi būti sandariai suvyniotas į plėvelę ir pritvirtintas iš visų pusių. Išankstiniai galai su apelsinais aptepami kremu.
Likusias bandelių juosteles sutrinkite į smulkius trupinius. Siunčiame vyniotinį į šaldytuvą, kol jis visiškai išmirks ir porą valandų sukietės
. Vyniotinį užpilame cukraus sirupu ir apibarstome bandelių trupiniais
.
Desertas gaunasi labai gražiai supjaustytas ir gana saldaus skonio.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
