Sekite mus Facebook'e!
Krabų salotose, kurios XX a. septintajame dešimtmetyje išpopuliarėjo SSRS, krabų nėra. Pagrindinis jų ingredientas yra žuvies konservai, dažniausiai surimi – maltos baltos žuvies filė. Savo pavadinimą salotos gavo dėl to, kad sovietmečiu jų ingredientų buvo sunku gauti, o daugelis produktų buvo pakeisti panašaus skonio analogais.
Vėliau krabų salotoms tapo aktualios krabų lazdelės
.
Jos buvo atvežtos iš Japonijos. SSRS pavyko atkartoti krabų lazdelių receptą ir gamyba ėmė kilti
. 1990-aisiais krabų lazdelės tapo dar populiaresnės
.
Tuomet beveik į visas salotas žmonės dėl skonio dėdavo lazdelių. Papasakosime, kaip paruošti klasikines krabų salotas.
Ingredientai: 1:
- Virtus ryžius – 200 ml;
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Konservuoti kukurūzai – 180 g;
- Krabų lazdelės – 240 g;
- Majonezas – 4 šaukštai.
Krabų salotų paruošimas:
Išvirkite ryžius, kol bus paruošti, kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite. Krabų lazdeles ir nuluptus virtus
kiaušinius
supjaustykite mažais kubeliais
. Kiaušinius ir krabų lazdeles sudėkite į salotinę. Iš kukurūzų išpilkite skysčio perteklių ir kartu su virtais ryžiais sudėkite į salotas.
Patiekalą apliekite majonezu ir gerai išmaišykite.
Rezultatas – greitai paruošiamos biudžetinės salotos iš krabų lazdelių. Šis klasikinis receptas pravers per bet kokią šventę.
