Sekite mus Facebook'e!
Krabų salotose, kurios XX a. septintajame dešimtmetyje išpopuliarėjo SSRS, krabų nėra. Pagrindinis jų ingredientas yra žuvies konservai, dažniausiai surimi – maltos baltos žuvies filė. Savo pavadinimą salotos gavo dėl to, kad sovietmečiu jų ingredientų buvo sunku gauti, o daugelis produktų buvo pakeisti panašaus skonio analogais.
Vėliau krabų salotoms tapo aktualios krabų lazdelės
.
Jos buvo atvežtos iš Japonijos. SSRS pavyko atkartoti krabų lazdelių receptą ir gamyba ėmė kilti
. 1990-aisiais krabų lazdelės tapo dar populiaresnės
.
Tuomet beveik į visas salotas žmonės dėl skonio dėdavo lazdelių. Papasakosime, kaip paruošti klasikines krabų salotas.
Ingredientai: 1:
- Virtus ryžius – 200 ml;
- Kiaušinis – 4 vnt;
- Konservuoti kukurūzai – 180 g;
- Krabų lazdelės – 240 g;
- Majonezas – 4 šaukštai.
Krabų salotų paruošimas:
Išvirkite ryžius, kol bus paruošti, kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite. Krabų lazdeles ir nuluptus virtus
kiaušinius
supjaustykite mažais kubeliais
. Kiaušinius ir krabų lazdeles sudėkite į salotinę. Iš kukurūzų išpilkite skysčio perteklių ir kartu su virtais ryžiais sudėkite į salotas.

Patiekalą apliekite majonezu ir gerai išmaišykite.

Rezultatas – greitai paruošiamos biudžetinės salotos iš krabų lazdelių. Šis klasikinis receptas pravers per bet kokią šventę.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


