Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tinka bet kokiai progai. 3 skanūs užkandžiai, kuriuos verta pasigaminti

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Užkandžiai yra svarbus šventinio stalo elementas. Kai kurie gali nesutikti su šiuo teiginiu, nurodydami neskanių ar brangių užkandžių pavyzdžius. Tačiau ši maisto rūšis turi ir teigiamų pusių. Užkandžiai

skirti valgyti tarp pagrindinių patiekalų. Be to, užkandžiai puikiai tinka švenčiant su alkoholiu

. Yra daug įvairių būdų, kaip paruošti nebrangius, bet skanius užkandžius. Pateikiame 3 užkandžių stalui receptus.

Užkandžio Nr. 1 ingredientai:

  • morkos – vnt;
  • lydytas sūris – 80 g;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • majonezo – 2 šaukštai. litrai;
  • lydyto sūrio lėkštėse – 8 vnt.

Užkandžio Nr. 1 paruošimas:

Lydytą sūrį dedame į šaldiklį 20 minučių. Morkas ir šaltą sūrį sutarkuojame mažomis tarkavimo formelėmis, sumaišome. Į sūrio ir morkų mišinį per spaudiklį įspaudžiame česnako skilteles, užpilame majonezu ir gerai išmaišome.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Ant stalo padėkite sūrio lėkštes, ant kiekvienos jų krašto uždėkite po šaukštą morkų įdaro. Įdarą suvyniokite į sūrio lėkštes, padarykite suktinukus.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Užkandžio Nr. 2 ingredientai:

  • kiaušiniai – 3 vnt;
  • sūris – 100 g;
  • manų kruopos – valgomasis šaukštas. l;
  • majonezas – 100 g;
  • vištienos filė – 400 g;
  • svogūnas – 4 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.
Rekomenduojame:  Kaimo džiaugsmas: naminis paštetas „Kijevo“

Užkandžio Nr. 2 paruošimas:

Kiaušinius įmuškite į dubenį, suplakite plaktuvu. Sūrį sutarkuokite smulkiais dantukais, sudėkite į kiaušinius kartu su manų kruopomis ir majonezu, gerai išmaišykite.

Supjaustykite nedideliais kubeliais vištienos filė, sumalkite blenderiu

.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir lengvai apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi

. Vištienos faršą sumalkite kartu su keptu svogūnu, įberkite mėgstamų prieskonių ir druskos. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir tolygiai paskirstykite tešlą ant paviršiaus. Kepkite tešlą orkaitėje 20 min. 180 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje

. Gautą

maltos mėsos

sluoksnį ištepkite tolygiu sluoksniu, susukite į ritinėlį.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Suktinuką užklijuokite folija ir vėl padėkite ant kepimo skardos. Suktinuką 40 minučių kepkite orkaitėje.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Palikite vyniotinį atvėsti folijoje, kad viduje išliktų visos sultys.

Užkandžio Nr. 3 ingredientai:

  • Vištienos kepenėlės – 500 g;
  • sūris – 300 g;
  • pomidorai – 150 g;
  • morkos – 150 g;
  • svogūnai – 150 g;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • želatina – 10 g;
  • vandens – 150 ml.

Užkandžio Nr. 3 paruošimas:

Išvalykite kepenis nuo plėvelės ir venų, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite kubeliais, morką smulkiai sutarkuokite

Rekomenduojame:  Naujametinis šedevras iš paprastų produktų. Naujas šventinis receptas

. Želatiną ištirpinkite vandenyje. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas, išmaišykite. Į pakepintas daržoves sudėkite kepenėles, pasūdykite ir pabarstykite mėgstamais prieskoniais

. Pomidorą

supjaustykite kubeliais

, sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, išmaišykite. Jei norite, į mišinį įmaišykite krapų

. Želatiną ištirpinkite puode arba mikrobangų krosnelėje, bet neužvirinkite. Blenderiu iki vientisos masės susmulkinkite kepenėles ir keptas daržoves

. Dalį želatinos supilkite į kepenėlių mišinį, o kitą dalį – į pomidorų ir sūrio mišinį. Į silikoninę keksiukų formą sudėkite ½ kepenėlių masės, išlyginkite paviršių

. Tada sudėkite tolygų pomidorų ir sūrio mišinio sluoksnį, uždenkite kepenėlių mase.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Dėkite užkandį į šaldytuvą 5-6 valandoms, iš anksto viršų uždenkite maistine plėvele.

Хороши для любого случая. 3 вкуснейших закуски, которые стоит приготовить

Rezultatas – trys įdomūs užkandžiai šventiniam stalui. Be švenčių, šie užkandžiai bus aktualūs vakarienei ar pietums.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *