„Lazy Fruitcake” yra paprastas ir greitas desertas, kuriame dera iš vaikystės pažįstamas vaisių pyrago skonis ir patogus viso grūdo kepimas
. Šis pyragas puikiai tinka šeimos arbatos vakarėliui, rytiniams pusryčiams ar svečiams vaišinti. Švelni varškės tekstūra, vanilės skonis ir minkšta tešla sukuria jaukų skanėstą, kuriuo mėgaujasi ir suaugusieji, ir vaikai. „Tinginio vatika” – puikus pasirinkimas, kai norisi skanaus naminio kepinio be ilgo ruošimo
. papasakosime, kaip paruošti pyragą „Tinginio vatika”.
Tešlos ingredientai:
- cukrus – 100 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- sviesto – 2 valg. šaukštai;
- grietinė – 200 g;
- miltai – 130 g;
- sodos – ½ šaukštelio.
Įdarui skirti ingredientai:
- cukrus – 100 g;
- varškės – 500 g;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- miltai – 1 valgomasis šaukštas.
Pyrago „Tinginys Votruška” paruošimas:
Varškę pertrinkite per sietelį, taip pat galite naudoti panardinamąjį maišytuvą. Į varškę įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, klasikinį cukrų ir miltus, išmaišykite.
Tešlai į dubenį įmuškite kiaušinius, plakite, kol cukrus ištirps kiaušiniuose
.
Sudėkite augalinį ir minkštą sviestą, grietinę ir toliau plakite iki vientisos masės.
Į kiaušinių masę persijokite miltus, gesinkite sodą su 9 % acto
.
Supilkite sodą į tešlą, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą formą.
Į tešlos vidurį sudėkite varškės masę,
ją
paskirstykite. Dėkite vaflį į šaltą orkaitę, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kai pyragas šiek tiek atvės, galite jį išimti iš formos. Gausite gražų ir aromatingą „Lašininio vatrušką”.