Sekite mus Facebook'e!
Tinginių kopūstai stiklainyje – tai tinginių kopūstų gaminimo būdas, kai maltos mėsos ir ryžių kotletai su daržovėmis sudedami į stiklainį ir troškinami puode su vandeniu.
Paprastai šiam patiekalui ruošti naudojamas 2-3 litrų talpos stiklinis stiklainis, kuris įdedamas į puodą su karštu vandeniu, uždengiamas dangčiu ir troškinamas ant silpnos ugnies valandą ar ilgiau.
Patiekalas atrodo šiek tiek netradiciškai, tačiau jis turi pasisekimą daugelyje šeimų
.
Jis gali išspręsti vakarienės problemą, kai visiškai nėra laiko gaminti maistą.
Gaminkime kartu tingus troškintus kopūstus stiklainyje
Ingredientai: 1:
- Kiauliena – 5 kg;
- svogūnas – 1 kg;
- morkos – 1 kg;
- kopūstai – 5 kg;
- ryžiai – 1 kg;
- druskos – 150 g;
- mėsos prieskonių – 15 g;
- paprikos – 5 g;
- riebalų – 50 g;
- pomidorų pasta – 400 g.
Tinginių įdarytų kopūstų stiklainyje paruošimas:
Kiaulieną ir lašinius supjaustykite nedideliais kubeliais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol paruošite. Nelabai smulkiai susmulkinkite kopūstus, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Į lėkštę išdėliokite ⅓ kopūstų, ant jų sudėkite ½ mėsos. Uždenkite mėsą kopūstais, apibarstykite ją likusia mėsa. Ant mėsos sluoksnio vėl sudėkite kopūstus ir morkas
. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su paprika bei mėsos prieskoniais keptuvėje. Pakepinkite svogūną, kol suminkštės, įpilkite pomidorų pastos, įpilkite šiek tiek vandens ir išmaišykite. Sudėkite pakepintą
svogūną prie kopūstų ir mėsos, pasūdykite ir išmaišykite. Į mišinį supilkite išplaktus ryžius, vėl sumaišykite sudedamąsias dalis.
Į stiklainius įdėkite porą juodųjų pipirų žirnelių ir išdėliokite juose tingiai įdarytus kopūstus. Svarbu, kad stiklainiai nebūtų visiškai pripildyti
. Į kiekvieną stiklainį su jo turiniu supilkite vandenį iki tinginių kopūstų lygio.
Uždenkite stiklainius dangteliais, pastatykite juos į didelį puodą su vandeniu ir užvirinkite. Užvirus stiklainius su kopūstais virkite 3-3,5 valandos.

Įdarytus kopūstus galima išimti iš stiklainių tik atvėsus iki 35 laipsnių Celsijaus.

Gausite puikų sotų patiekalą, kuris ilgai išsilaikys.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


