Sekite mus Facebook'e!
Kefyro blyneliai – namų šilumos ir rūpesčio simbolis. Minkšti, švelniai purūs viduje ir auksinės rudos spalvos išorėje – šie blyneliai puikiai tinka jaukiems pusryčiams. Jų purumo paslaptis slypi ypatingoje kefyro ir kepimo sodos arba kepimo miltelių reakcijoje. Kepimo metu išsiskiria anglies dioksidas, todėl jie tokie purūs ir lengvi.
Senovėje blynai užėmė ypatingą vietą slavų virtuvėje. Jie buvo ne tik kasdienės mitybos dalis, bet ir šventinio stalo akcentas. Ypač dažnai jie buvo ruošiami Maslenitsai, taip pat vestuvėms ir krikštynoms.
Kai kuriuose regionuose buvo tradicija kepti ypatingus vestuvinius blynus – didelius, gausiai papuoštus uogomis ir medumi, simbolizuojančius naujos šeimos turtus ir gerovę.
Sudedamosios dalys:
- kefyras – 400 g;
- kiaušinis – 1 vnt.;
- druska – žiupsnelis;
- cukrus — 2 šaukštai;
- soda – 1 arbatinis šaukštelis;
- miltai – 320 g.
Blynų kepimas su kefyru:
Įmuškite kiaušinį į šiltą kefyrą, įberkite druskos, cukraus ir sodos ir gerai išplakite. Jei norite, galite įberti žiupsnelį vanilės.
Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite juos į kefyrą, maišydami iki tirštos tešlos. Keptuvėje įkaitinkite 50–70 ml augalinio aliejaus.
Nedidelius tešlos gabalėlius sudėkite ant keptuvės.

Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Šie purūs kefyro blyneliai kepami su kefyru. Pavyzdžiui, vietoj kefyro galite naudoti ir matsuną.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.


