Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Tik vienas kiaušinis – ir jūsų blynai bus purūs, kaip ir jūsų vaikystės mėgstamiausi! Patikimas kefyro receptas.

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Kefyro blyneliai – namų šilumos ir rūpesčio simbolis. Minkšti, švelniai purūs viduje ir auksinės rudos spalvos išorėje – šie blyneliai puikiai tinka jaukiems pusryčiams. Jų purumo paslaptis slypi ypatingoje kefyro ir kepimo sodos arba kepimo miltelių reakcijoje. Kepimo metu išsiskiria anglies dioksidas, todėl jie tokie purūs ir lengvi.

Senovėje blynai užėmė ypatingą vietą slavų virtuvėje. Jie buvo ne tik kasdienės mitybos dalis, bet ir šventinio stalo akcentas. Ypač dažnai jie buvo ruošiami Maslenitsai, taip pat vestuvėms ir krikštynoms.

Kai kuriuose regionuose buvo tradicija kepti ypatingus vestuvinius blynus – didelius, gausiai papuoštus uogomis ir medumi, simbolizuojančius naujos šeimos turtus ir gerovę.

Sudedamosios dalys:

  • kefyras – 400 g;
  • kiaušinis – 1 vnt.;
  • druska – žiupsnelis;
  • cukrus — 2 šaukštai;
  • soda – 1 arbatinis šaukštelis;
  • miltai – 320 g.

Blynų kepimas su kefyru:

Įmuškite kiaušinį į šiltą kefyrą, įberkite druskos, cukraus ir sodos ir gerai išplakite. Jei norite, galite įberti žiupsnelį vanilės.

Persijokite miltus ir palaipsniui suberkite juos į kefyrą, maišydami iki tirštos tešlos. Keptuvėje įkaitinkite 50–70 ml augalinio aliejaus.

Rekomenduojame:  Pomidorų ir svogūnų užkandis: paslaptis slypi marinate

Nedidelius tešlos gabalėlius sudėkite ant keptuvės.

Kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš kiekvienos pusės iki auksinės rudos spalvos.

Šie purūs kefyro blyneliai kepami su kefyru. Pavyzdžiui, vietoj kefyro galite naudoti ir matsuną.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.