Sekite mus Facebook'e!
Idėja derinti skirtingus vaisius ir daržoves viename patiekale gimė seniai. Graikai, romėnai ir egiptiečiai į salotas žiūrėjo gana palankiai. Jau tada žmonės į pjaustytas daržoves ir žoleles pradėjo dėti padažus. Senovės Egipte buvo gaminama kažkas panašaus į majonezą
. Tačiau tikroji salotų era prasidėjo XIX a. pabaigoje. Tada žmonės į salotas pradėjo dėti įvairių mėsos sudedamųjų dalių, kiaušinių, žuvies, padažų ir sūrių. Rezultatas dažniausiai džiugino puikios gastronominės virtuvės mėgėjus
. Paruoškime lengvas ir kartu gana šventiškas salotas iš nedaugelio produktų.
Salotų ingredientai:
- svogūnai – 480 g;
- kepenys – 700 g;
- marinuoti agurkai – 400 g;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – 2 šaukštai. l.
Salotų paruošimas:
Svogūnus nulupkite nuo lukštų ir supjaustykite ketvirčiais žiedų. Keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus su druska ir prieskoniais
. Ant vidutinės ugnies svogūnai apskrunda. Tuo metu marinuotus agurkus supjaustykite plonomis trumpomis juostelėmis
. Išimkite svogūnus iš keptuvės, jų vietoje apkepkite agurkus, išgarindami iš jų skystį. Kepenėles virkite pasūdytame vandenyje, kol bus paruoštos.
Subproduktą supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite salotinėje su agurkais ir svogūnais. Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.
Rekomenduojame salotas patiekti su žaliaisiais svogūnais.
Šis puikus nesudėtingas produktų derinys dažnai tampa mėgstamiausiu ant stalo.
Nuotraukos ir originalaus recepto autorius youtube.com kanalas: Cooking with Tanya 2.0
