Sekite mus Facebook'e!
Visame pasaulyje žmonės dievina įvairius desertus. Rytietiškus saldainius, ledus, sausainius, meduolius ir dar daugiau išrado iniciatyvūs konditeriai.
Šiuolaikinėje kultūroje sunku įsivaizduoti bet kokį filmą, animacinį filmą ar anime be saldumynų. Grietinėlės, cukraus pudros, šokolado ir sausainių gausa gali būti stulbinanti
, ir kiekvienais metais virėjai sugalvoja ką nors naujo, derindami iš pirmo žvilgsnio pažįstamus ingredientus. Tai apima ir kalėdinių saldumynų naujoves. Jei manote, kad žiemos šventės apsiriboja tik saldainiais ir saldainiais, labai klystate. Kalėdų ir Naujųjų metų stalui yra tiek daug įvairių desertų.
Kalėdinio deserto ingredientai:
- sausainiai – 24 vnt;
- graikinių riešutų kremas – 3 valg;
- maskarponės – 250 g.
Kalėdinio deserto paruošimas:
Mascarpone kruopščiai sumaišyti su riešutų kremu iki vientisos masės. Vieno biskvito paviršių patepti kremu, uždengti antru biskvitu
. 12 tokių sumuštinių iš biskvitų ir kremo reikėtų padaryti. Jei norite, sausainius pamirkykite piene arba mėgstamame sirupe
. Vieną sausainio sienelę aptepkite kremu ir pridėkite prie antrosios sienelės. Taip iš sausainių sukonstruokite ilgą konstrukciją, panašią į kvadratinę dešrą.
Dešros viršų ir šonus aptepkite likusiu kremu.
Pabaigoje desertą reikia apibarstyti šokolado drožlėmis arba riešutų pabarstukais.
Puošybai taip pat tiks popkornai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
