Sekite mus Facebook'e!
Daugeliui žmonių tortai yra švenčiausi desertai. Sunku įsivaizduoti vaikų šventę, vestuves ir jubiliejų be torto. Pyragų kepimo tradicija pas mus atkeliavo iš Europos
. Žinoma, europiečiai ne iš karto pradėjo teikti pyragams didelę pirmenybę per šventes. Furorą sukėlė viena anglų dama, kuri savo šventėje pagrindiniu desertu padarė tortą
. Tendencija ėjo toliau, po to kiekvienoje valstybėje į balius būtinai konditeriai kepė tortus.
Dabar tortai gali būti ne tokie dideli kaip anksčiau. Šiuolaikiniams žmonėms svarbiausia ne gaminio išvaizda, o saldus jo skonis
. Sukurkime šokoladinį tortą savo virtuvėje
.
Šokoladinio pyrago ingredientai:
- Sudedamosios dalys: kondensuotas pienas – 400 g;
- Minkštas sviestas – 180 g;
- Paruošti šokoladiniai pusryčių rutuliukai – 250 g;
- karčiojo šokolado – 80 g;
- Pienas – 2 šaukštai.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Išplakite minkštą sviestą mikseriu iki baltos spalvos. Į sviestą supilkite kambario temperatūros sutirštintą pieną ir suplakite ingredientus kartu.
Į masę supilkite šokolado rutuliukus ir išmaišykite.
Masę paskirstykite į torto formą, išlyginkite paviršių ir palikite porai valandų šaldytuve.
Peiliu apveskite formos kraštus ir atsargiai išimkite tortą. Dubenyje sumaišykite šokoladą ir pieną, trumpais impulsais ištirpinkite jį mikrobangų krosnelėje.
Sumaišykite šokoladą ir pieną, užpilkite glajų ant pyrago.
Palikite tortą šaldytuve, kol glajus sustings.
Tai gana greitas pyragas, kurio nereikia kepti. Tai pigus šokoladinio pyrago analogas.
