Sekite mus Facebook'e!
Skanus lietinis pyragas su varškės įdaru yra greitai ir lengvai paruošiamas.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
pieno, 100 ml;
– kiaušinio, 1 vnt.;
– sodos, 0,5 šaukštelio
; – augalinio aliejaus, 50 ml;
– bet kokio acto, 2 šaukštai; –
druskos, žiupsnelis
; – miltų, apie 350 g;
To prepare the filling you need:
–
Paruošimas
Pieną sumaišyti su kiaušiniu, augaliniu aliejumi, išmaišyti plaktuvu iki vientisos masės
. Druska ir supilti actą, supilti kepimo sodą, išminkyti.
Įpilti miltų dalis, išminkyti minkštą tešlą
.
PatarimasTešla turi būti minkšta ir elastinga, todėl nedėkite per daug miltų.
Įdėkite tešlą į maišelį arba suvyniokite į maistinę plėvelę
. Dėkite į šaldytuvą bent 2 valandoms, bet geriausia – per naktį.
Sumaišykite varškę su stambiai tarkuotu kietuoju sūriu
. Ištirpinkite 80 g sviesto.
Išimkite tešlą, padalykite ją į 12 dalių.
Kiekvieną dalį iškočiokite į formos skersmens sluoksnį, patepkite ištirpintu sviestu ir sudėkite vieną ant kitos.
Kepimo formą
ištepkite
augaliniu aliejumi, išdėliokite tešlos sluoksnius, patepkite sviestu.
Sluoksnius aptepkite įdaru – varške ir sūriu
. Formoje esantį pyragą supjaustykite serviravimo kvadratėliais, bet nepjaustykite iki galo, patepkite sviestu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 25-30 minučių, kol pyragas bus paruoštas
. 10 minučių prieš tai, kai pyragas bus paruoštas, užpilkite pyragą pienu ir kepkite, kol jis iškeps.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
