Sekite mus Facebook'e!
Baklažanai yra daržovė, turinti daug naudingų savybių ir unikalų skonį. Jame yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie stiprina žmogaus sveikatą
. Baklažanai tešloje yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį galima paruošti įvairiais būdais. Juos galima patiekti kaip užkandį arba pagrindinį patiekalą. Baklažanai kepami tešloje, kol įgauna auksinę spalvą, todėl įgauna traškią tekstūrą ir sodrų skonį.
Šį patiekalą galima papildyti įvairiais padažais ir prieskoniais, kad jis įgautų dar daugiau skonio.
Papasakosime, kaip paruošti baklažanus tešloje.
Ingredientai: 1:
- Baklažanai;
- Česnakas – 5 skiltelės;
- miltai – 2 valg;
- kalendros – ryšulėlis;
- Kedro riešutai – 20 g;
- Druska – žiupsnelis.
Baklažanų kepimas tešloje:
Iš baklažanų pašalinkite kotelius ir supjaustykite 1,5 cm storio apskritimais. Sudėkite baklažanus į pasūdytą verdantį vandenį ir užvirę virkite 5 min.
Išvirusius baklažanų griežinėlius sudėkite į lėkštę ir pamerkite į popierinį rankšluostį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų
, kiekvieną baklažano gabalėlį pamirkykite miltuose, apkepkite juos keptuvėje, kol iš abiejų pusių taps auksiniai. Tuo tarpu susmulkinkite kalendrą ir česnaką.
Iškeptus baklažanus aptepkite česnaku, pabarstykite kalendromis ir kedro riešutais. Baklažanai tešloje yra skanūs ir neriebūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
