Avižinių dribsnių naminiai pyragai – sveikas ir skanus desertas, pagamintas iš paprastų ir nebrangių ingredientų.
Šie pyragaičiai ypač vertinami dėl natūralios sudėties, gausaus skaidulinių medžiagų kiekio ir galimybės keisti
skonį
įdedant medaus, riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado. Tai puikus užkandžio ar sveiko deserto prie arbatos variantas, tinkantis ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Papasakosime, kaip paruošti avižinių dribsnių desertą su obuoliais ir bananais
.
Ingredientai: 1:
- Avižiniai dribsniai – 200 g;
- Obuolys – 2 vnt;
- Bananas – 1 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- grietinė – 3 šaukštai;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
- raugas – 10 g;
- cinamonas – 1 šaukštelis;
- graikiniai riešutai – sauja.
Avižinių dribsnių naminių pyragaičių paruošimas:
Avižinius dribsnius sumalkite blenderiu. Keletą obuolių supjaustykite nedideliais gabalėliais ir taip pat susmulkinkite blenderiu iki tyrės būsenos
. Avižinius dribsnius sumaišykite su obuolių tyre
.
Nulupkite bananą, sutrinkite jį ir sumaišykite su obuolių mišiniu
. Į mišinį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cinamoną ir rūgpienį ir išmaišykite
.
Į masę įpilkite grietinės ir vėl išmaišykite
. Kruopščiai nuplaukite sultenes ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu, supilkite į masę.
Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite į ją masę.
Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus ir supilkite juos ant masės, riešutų sluoksnį užpilkite medumi. Desertą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Gaunasi paprastas avižinis pyragas su obuolių ir bananų skoniu. Geras būdas pagaminti sveiką desertą visai šeimai.