Sekite mus Facebook'e!
Kulichas yra vienas iš pagrindinių Velykų simbolių. Jis turi savo įdomią istoriją ir tradicijas
. Kulichas yra vienas seniausių Kristaus prisikėlimo simbolių. Pasak tradicijos, po prisikėlimo Jėzus Kristus atėjo pas savo mokinius valgio metu. Stalo viduryje visuomet buvo duona, skirta Išganytojui. Ilgainiui ši tradicija išsivystė į paprotį palikti duoną šventykloje
. Be to, kuličiai turi ypatingą formą – manoma, kad cilindro formos duona, panaši į artošą, simbolizuoja drobulę, į kurią buvo įvyniotas Jėzaus Kristaus kūnas. O šventyklos kupolai, primenantys bažnyčios kupolą, simbolizuoja perėjimą iš mirties į gyvenimą.
velykoms paruoškime mažus kuličius.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- druskos – žiupsnelis;
- Cukrus – 150 g;
- Kefyras – 300 ml;
- Sviestas – 10 ml;
- Miltai – 300 g;
- Raugas – 1 šaukštelis;
- Sultenės – 50 g.
Kulišo paruošimas:
Kiaušinius dubenyje sumaišykite su druska ir cukrumi, maišykite, kol ištirps kruopos. Į mišinį
supilkite
kefyrą ir ištirpintą sviestą, toliau maišykite
. Į mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite tirštą tešlą
.
Į tešlą supilkite sultenes ir dar kartą gerai išmaišykite.
200 ml stiklines patepkite augaliniu aliejumi
.
Į stiklines paskirstykite ⅔ tešlos, stiklines sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Kepkite kuličius 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Tai greitas mažų kulichi receptas. Puiki dovana vaikams, viršų galite apibarstyti cukraus pudra arba glajumi.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


