Sekite mus Facebook'e!
Kulichai Velykoms pradėti kepti gana seniai. Tai skanus kepinys, populiarus visame pasaulyje. Tačiau iš kur atsirado kuličių kepimo tradicija
? Iš pradžių slavų tautos turėjo tradiciją pavasarį kepti duoną, kad nuramintų pagonių dievus. Kai į slavų tautas atėjo krikščionybė, šios tradicijos atsikratyti buvo beveik neįmanoma. Dėl šios priežasties pavasarinės duonos kepimas įgavo krikščionišką pagrindą. Tradicija išliko iki šiol ir įgavo didelį mastą
. Papasakosime, kaip greitai paruošti kuličą stiklinėje.
Kulicho ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 120 g;
- grietinė – 50 g;
- 9 % varškės – 200 g;
- sviestas – 50 g;
- miltai – 230 g;
- raugas – šaukštelis;
- sultenių – 100 g.
Kulišo paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį cukrų, druską ir paprastą cukrų, išplakite mikseriu iki sodrių putų. Sudėkite grietinę ir varškę, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau plakite
. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą
.
Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, suberkite jas į tešlą ir dar kartą išmaišykite.
Stiklines patepkite augaliniu aliejumi ir į kiekvieną jų sudėkite tešlą, pripildykite stiklinę iki ⅔.
Pyragėlius kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Taip gausite paprastą ir greitą kuličą stiklinėje. Geriausias variantas, jei namuose neturite formų.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
