Sekite mus Facebook'e!
Kulichai Velykoms pradėti kepti gana seniai. Tai skanus kepinys, populiarus visame pasaulyje. Tačiau iš kur atsirado kuličių kepimo tradicija
? Iš pradžių slavų tautos turėjo tradiciją pavasarį kepti duoną, kad nuramintų pagonių dievus. Kai į slavų tautas atėjo krikščionybė, šios tradicijos atsikratyti buvo beveik neįmanoma. Dėl šios priežasties pavasarinės duonos kepimas įgavo krikščionišką pagrindą. Tradicija išliko iki šiol ir įgavo didelį mastą
. Papasakosime, kaip greitai paruošti kuličą stiklinėje.
Kulicho ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- vanilinio cukraus – 8 g;
- druskos – žiupsnelis;
- cukraus – 120 g;
- grietinė – 50 g;
- 9 % varškės – 200 g;
- sviestas – 50 g;
- miltai – 230 g;
- raugas – šaukštelis;
- sultenių – 100 g.
Kulišo paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite vanilinį cukrų, druską ir paprastą cukrų, išplakite mikseriu iki sodrių putų. Sudėkite grietinę ir varškę, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau plakite
. Į masę suberkite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite tirštą tešlą
.
Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, suberkite jas į tešlą ir dar kartą išmaišykite.
Stiklines patepkite augaliniu aliejumi ir į kiekvieną jų sudėkite tešlą, pripildykite stiklinę iki ⅔.
Pyragėlius kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50 minučių.
Taip gausite paprastą ir greitą kuličą stiklinėje. Geriausias variantas, jei namuose neturite formų.
