Sekite mus Facebook'e!
Bulviniai pirožkai – tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas užkandžiui ar pagrindiniam patiekalui. Juos lengva paruošti ir galima pritaikyti įvairiems skoniams bei pageidavimams
. Be to, bulvių pirožki yra švelnios tekstūros ir sodraus skonio, todėl puikiai dera su įvairiais padažais ir priedais.
Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie kitų patiekalų.
Atskleisime paslaptį, kaip iškepti minkštus ir purius bulvių pyragėlius.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vanduo – 400 ml;
- majonezo – 5 valg;
- miltai – 1200 g;
- geriamoji soda – šaukštelis;
- druskos – 2 šaukšteliai;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas;
- bulvės – 500 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- pienas – 100 ml.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Į puodą užvirinkite vandenį, įpilkite majonezo ir ant silpnos ugnies virkite iki vientisos masės.
Majonezo skystį supilkite į atskirą dubenį, persijokite visus miltus ir sodą
, įberkite šaukštą druskos ir užminkykite minkštą, elastingą tešlą
.
Į tešlą supilkite augalinį aliejų ir toliau minkykite.
Palikite tešlą po rankšluosčiu 20 minučių.
Tuo metu nulupkite prieš tai virtas bulves. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje, kol lengvai apskrus.
Į virtas bulves sudėkite pakepintus svogūnus ir druską ir išmaišykite į bulvių košę
.
Į įdarą supilkite pieną ir išmaišykite.
Padarykite nedidelius tešlos gabalėlius, iškočiokite juos į storus paplotėlius. Į kiekvieną plokštainį dėkite įdaro ir užspauskite košę viduje.
Kepkite paplotėlius keptuvėje dideliame kiekyje augalinio aliejaus, kol iš abiejų pusių taps auksiniai.
Rezultatas – gardūs purūs kepti paplotėliai su bulvių įdaru. Jie bus puikus būdas sočiai pavalgyti arba papietauti.
