Sekite mus Facebook'e!
Geras būdas marinuoti agurkus be acto yra šalto vandens naudojimas.
Pagal skonį rinkitės žalumynus, kuriuos visada dedate į konservus.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
agurkai;
druska, 1 kg;
aitriosios paprikos, česnakai, pagal skonį;
švarus vanduo, 10 litrų.
Virimo procesas
Švariame ir šaltame vandenyje ištirpinkite druską.
Į stiklainius sudėkite žalumynus, česnakus ir sudėkite agurkus.
Patarimas: geriau nepridėti garstyčių, kad jos netrukdytų fermentacijos procesui.
Prieskoniai ir žolelės pagal skonį.
Stiklainius uždengiame dangčiais ir paliekame 5 – 6 dienas, kol fermentacijos procesas sustos.
Po to agurkus nuplaukite švariu vandeniu.
Ištuštinkite sūrymą iš skardinių.
Į stiklainius supilkite švarų vandenį, užsukite dangtelius ir padėkite laikyti rūsyje arba sandėliuke.

Sūrymą galima užvirti ir ant jo užvirti raugintą agurką, naudoti kitų agurkų marinatui – gaunami puikūs lengvai sūdyti agurkai, jei per daug nepadauginsite marinato.
Agurkai laikomi gana ilgai, kelerius metus, jie yra traškūs ir labai skanūs.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.


