Sekite mus Facebook'e!
Šio recepto nekeičiau jau daugelį metų. Kiek daug konservuotų agurkų esu konservavusi žiemai, daug skanių receptų, bet šis receptas man išlieka nepakitęs.
Būtinai siųskite po pledu, negailėkite agurkų virtų, ar ką ten. Jie gaunasi traškūs, saldžiarūgščiai, skonis labai tolygus, bet vis tiek visada patariu, pabandykite pasigaminti 1 stiklainio mėginį. Ir tada spręskite, ar jums patinka receptas, ar ne.
Agurkus nuplaukite, jei reikia – pamirkykite, 4 valandas ir sudėkite į stiklainius. Tik šiam receptui, žolelių prieskonių į stiklainius nededu. Visas žoleles sudedu į marinatą, išverdu ir supilu, o lapelius išmetu.
Pirmiausia užpilu verdančiu vandeniu, paskui iš stiklainių nuleidžiu vandenį į puodą, paruošiu marinatą ir supilu į stiklainius
.
Į stiklainius įpilu esencijos, tada užpilu marinatu.
RECEPTAS:
3 litrams vandens 3 šaukštai druskos (su žirneliu), 18 šaukštų cukraus . (su žirneliu) į kiekvieną litrinį stiklainį – 1 šaukštelis esencijos 70 %. (ARBA 4 šaukštai 9 % acto – arba 8 šaukšteliai 9 % acto) žolelės gali būti bet kokios pagal jūsų skonį.
Acto nedariau nė karto, visada esencija
.
Turėjau 25 kg agurkų išleisti 12 trijų litrų stiklainių 4 litrų stiklainiai 1 litro stiklainiui su agurkais – išeina 400 ml vandens. kiek vandens telpa į stiklainį-konkrečiai, žinoma, negalima pasakyti, nes viskas priklauso nuo agurkų dydžio
. Kuo daugiau agurkų, tuo mažiau jų telpa į stiklainį ir tuo daugiau vandens. Agurkai
sudėti į stiklainius
.
Užpilkite verdančiu vandeniu, palikite maždaug 15-20 min. galite ir ilgiau. vandenį iš stiklainių nukoškite į puodą. Įberiame druskos ir cukraus, siunčiame į viryklę. kai tik marinatas užverda, supilame į kiekvieną stiklainį esenciją, užpilame marinatu, užsukame dangteliais ir siunčiame po paltu.
Viskas
.
Agurkai paruošti. Rašykite, jei turite klausimų, atsakysiu. gero jums ir skanių patiekalų.
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
