Sekite mus Facebook'e!
Tinginių pyragai – tai greitas ir paprastas būdas pasigaminti ką nors skanaus. Tinginių kepinių receptai turi privalumų. Pavyzdžiui, taupomas laikas. Nereikia minkyti tešlos ir formuoti kiekvieno pyrago atskirai.
Visus tinginių pyragus paprastai paprasta paruošti. Nereikia jokių specialių įgūdžių ar sudėtingų ingredientų. Kartu pyragai yra spalvingi, su įvairiais įdarais. Galite naudoti bet kokius po ranka turimus produktus. Sotumas ir kepinių universalumas nekelia abejonių
. Šis patiekalas tinka ir pusryčiams, ir užkandžiui ar vakarienei.
Išsikepkime tinginių pyragų „Minutka”.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: pita – 1 vnt.
Įdarui skirti ingredientai: – Pita – 1 vnt. pyrago, 2 vnt:
- kopūstai – 700 g;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- citrinos rūgšties – ⅓ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 4 šaukštai.
Tešlos ingredientai:
- mineralinis vanduo – 250 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- miltai – 140 g;
- krakmolo – 3 valg;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio.
Tinginių paplotėlių „Minutka” paruošimas:
Morkas sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite kopūstus ir troškinkite 7 min. uždengę dangčiu.
Į paruoštą faršą įberkite druskos, supilkite citrinos rūgštį ir išmaišykite
.
Į atskirą indą supilkite mineralinį vandenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą, raugą, druską ir išmaišykite
tirštą tešlą
.
Kopūstų faršą užtepkite ant pitos, susukite ją į ritinėlį.
Suktinuką padalykite į nedideles porcijas
. Suktinukus pamirkykite tešloje ir dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Kepkite suktinukus iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Gauname skanius ir paprastus paplotėlius. Juos galite pasiimti su savimi į darbą arba pasigaminti pusryčiams.
