Sekite mus Facebook'e!
Sriuba su naminiais makaronais visada labai skani ir sveika. Pateikiame lengvos vištienos sriubos receptą.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
– vandens. 2 litrų;
– vištienos šlaunelių,
2 vnt; – kiaušinių, 2 vnt;
– miltų, 150 g;
– druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – bulvių, 200 g;
– svogūnų ir morkų po 120 g; –
žolelių
.
Kepimo procesas
Gerai nuplaukite šlauneles ir, jei nemėgstate odos, ją pašalinkite. Išvirkite sultinį su druska.
Bulves supjaustykite kubeliais. Svogūnus – smulkiai, morkas sutarkuokite.
Kiaušinius išplakite su druska
ir
dalimis suberkite miltus, sutrinkite šakute, kol taps trupiniai
.
PatarimasTrupinius galite pasigaminti ant stalo, maišydami mišinį rankomis ir po truputį įberdami miltų.
Kai turėsite visus trupinius, persijokite juos per sietelį, kad atsikratytumėte miltų pertekliaus.
Išimkite mėsą iš sultinio ir sudėkite bulves į puodą
.
Virkite apie 7 min.
Sudėkite daržoves ir virkite 5 min. užvirus
. Sudėkite trupinius ir virkite 5 min. užvirus
. Paragaukite, ar nėra druskos, pagardinkite druska ir pipirais, sudėkite žoleles ir virkite apie 2 min.
Mėsą supjaustykite gabalėliais, sudėkite į lėkštes, užpilkite sriuba ir patiekite.
Išsamus VIDEO RECEPTAS:

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
