Sekite mus Facebook'e!
Per 1000 metų salotos tapo svarbia maisto gaminimo dalimi. Viduramžiais į salotas pradėta įtraukti daugiau maistingų produktų, pavyzdžiui, sūrio. XX a. salotų receptai buvo taip patobulinti, kad į patiekalą buvo galima dėti beveik viską.
XX a. viduryje TSRS atsirado lydytas sūris „Družba”. Jis buvo sukurtas XX a. septintajame dešimtmetyje Sūrininkystės institute. Buvo siekiama sukurti nebrangų sūrį, kurio galiojimo laikas būtų ilgas ir kurį būtų galima naudoti tiek atskirai, tiek ruošiant sumuštinius, salotas ir kitus patiekalus.
Papasakosime, kaip paruošti salotas su sūriu „Tautų draugystė”
.
Ingredientai: 1:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Virtos morkos – 1 vnt;
- Pupelės – 100 g;
- lydytas sūris – 1 vnt;
- Majonezas – 2 šaukštai;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – žiupsnelis;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Salotų „Tautų draugystė” paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Virtas nuluptas morkas taip pat panašiai sutarkuokite ir sumaišykite su kiaušiniais
. Iš pupelių skardinės nuspauskite skysčio perteklių, sudėkite į salotas. Lydytą sūrį sutarkuokite smulkia tarka, česnako skilteles išspauskite per presą
. Į salotas sudėkite sūrį ir česnaką, pagardinkite majonezu, druska ir pipirais.
Gaunasi įprastos biudžetinės salotos su sūriu. Jos gerai atrodys ir ant šventinio stalo, ir per vakarienę.
