Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Taip gaminti mokiau visus savo draugus. Sluoksniuotos samosos arbatai: greitai, gražiai ir skaniai

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Samsa – tai patiekalas, turintis seną istoriją ir kilęs iš įvairių kultūrų. Manoma, kad samsa atsirado Artimuosiuose Rytuose ir Vidurinėje Azijoje, kur ji yra populiarus nacionalinės virtuvės patiekalas.

Pirmą kartą samsa paminėta senoviniuose įvairių tautų rankraščiuose ir kronikose. Pavyzdžiui, Gruzijoje samsa ruošiama su daugybe prieskonių ir pagardų, o Armėnijoje dažnai įdaryta sūriu arba mėsa. Turkijoje samsa vadinama „borek” ir gaminama iš sluoksniuotos tešlos su įvairiais įdarais.

Laikui bėgant samsa paplito visame pasaulyje ir tapo populiariu patiekalu įvairiose virtuvėse

.

Išsikepkime samsa patys.

Tešlos ingredientai:

  • Šiltas pienas – 250 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 1 šaukštelis;
  • šviežių mielių – 10 g;
  • baltymai – 1 vnt;
  • miltai – 400 g;
  • sviestas – 50 g.

Įdarui skirti ingredientai:

  • Įdaras: malta jautiena – 350 g;
  • svogūnas – 2 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Sumsos paruošimas:

Į šiltą pieną supilkite druską, cukrų ir mieles, supilkite baltymus ir gerai išplakite. Į mielių pieną supilkite miltus ir užminkykite elastingą ir minkštą tešlą

Rekomenduojame:  Greitas ir skanus morkų pyragas. Kartą paragavę, gaminsite jį amžinai

. Suformuotą samtį palikite valandą šiltai po dangčiu. Išminkykite tešlą, padalykite ją į dvi dalis ir palikite dar 10 minučių pastovėti.

Pabarstykite stalą miltais ir iš tešlos iškočiokite plokščius 35-37 cm skersmens pyragėlius. Tortilijas patepkite sviestu ir viduryje padarykite nedidelius įpjovimus – turėtų gautis 8 spinduliai

. Sudėkite

spindulėlius

į tortilijų vidurį ir palikite šaldytuve po celofanu 15 minučių. Įdarui svogūnus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su faršu ir druska.

Atvėsusį sluoksnį vėl susukite į 40 cm skersmens paplotėlį, padalykite jį į 8 trikampius

.

Į kiekvieną trikampį dėkite maltos mėsos, užspauskite du storus galus.

Научила всех подруг так готовить. Слоеная самса к чаю: быстро, красиво и вкусно

Įdarą suvyniokite kaip tešlos vamzdelį. Sudėkite paplotėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos.

Научила всех подруг так готовить. Слоеная самса к чаю: быстро, красиво и вкусно

Kepkite samtį 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Научила всех подруг так готовить. Слоеная самса к чаю: быстро, красиво и вкусно

Prieš tai kiekvieną pyragą galima patepti kiaušinio tryniu. Gausite skanią, sultingą samtį.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *