Sekite mus Facebook'e!
Vištiena yra populiarus ir nebrangus baltymų šaltinis.
Vištiena taip pat yra vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, kurie yra svarbūs gerai sveikatai, šaltinis.
Tačiau verta prisiminti, kad vištienos gaminimo būdas gali turėti įtakos jos maistinei vertei
.
Pavyzdžiui, keptoje vištienoje gali būti daugiau riebalų ir kalorijų nei virtoje ar keptoje ant grotelių. Papasakosime, kaip skaniai ir sveikai paruošti vištieną – pasigaminkite vištienos suktinukus.
Vištienos suktinukų ingredientai:
- Vištienos filė – 1 kg;
- druskos – ½ šaukštelio;
- lydytas sūris;
- morkos – vnt;
- kietasis sūris – 270 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- grietinė – 200 g;
- salotų lapai;
- pomidoras – 3 vnt;
- agurkų – vnt;
- alyvuogės – 100 g;
- mocarela – 200 g.
Vištienos suktinukų paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, po plėvele kruopščiai išmuškite plaktuvu. Kepsnelius pasūdykite ir papipirinkite, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį lydyto sūrio
. Suktinuku paskirstykite lydytą sūrį po visą kepsnelių paviršių.
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, o 200 g kietojo sūrio – stambia tarka
. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir petražoles ir sudėkite juos į dubenį su sūriu ir morkomis
.
Į mišinį įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.
Mišiniu aptepkite vištienos kepsnelius, išsklaidykite jų paviršių ir į vidų suvyniokite įdarą.
Vištienos suktinukus sudėkite į kepimo formą, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi
. 190 laipsnių temperatūroje suktinukus kepkite pusvalandį
.
Tuo metu dubenyje suplėšykite salotų lapus, savavališkai supjaustykite pomidorus ir agurką. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su likusiomis salotomis
. Į salotas sudėkite alyvuoges, augalinį aliejų ir druską, išmaišykite. Į iškeptus suktinukus įtrinkite mocarela ir kepkite dar 15 minučių.
Rezultatas – sultinga ir minkšta įdaryta vištiena.
Prie šio patiekalo tinka paprastos daržovių salotos.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
