Vištiena yra populiarus ir nebrangus baltymų šaltinis.
Vištiena taip pat yra vitaminų A, C, E, B grupės vitaminų ir mineralų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, kurie yra svarbūs gerai sveikatai, šaltinis.
Tačiau verta prisiminti, kad vištienos gaminimo būdas gali turėti įtakos jos maistinei vertei
.
Pavyzdžiui, keptoje vištienoje gali būti daugiau riebalų ir kalorijų nei virtoje ar keptoje ant grotelių. Papasakosime, kaip skaniai ir sveikai paruošti vištieną – pasigaminkite vištienos suktinukus.
Vištienos suktinukų ingredientai:
- Vištienos filė – 1 kg;
- druskos – ½ šaukštelio;
- lydytas sūris;
- morkos – vnt;
- kietasis sūris – 270 g;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- grietinė – 200 g;
- salotų lapai;
- pomidoras – 3 vnt;
- agurkų – vnt;
- alyvuogės – 100 g;
- mocarela – 200 g.
Vištienos suktinukų paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite gabaliukais, po plėvele kruopščiai išmuškite plaktuvu. Kepsnelius pasūdykite ir papipirinkite, ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį lydyto sūrio
. Suktinuku paskirstykite lydytą sūrį po visą kepsnelių paviršių.
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, o 200 g kietojo sūrio – stambia tarka
. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus ir petražoles ir sudėkite juos į dubenį su sūriu ir morkomis
.
Į mišinį įpilkite grietinės ir gerai išmaišykite.
Mišiniu aptepkite vištienos kepsnelius, išsklaidykite jų paviršių ir į vidų suvyniokite įdarą.
Vištienos suktinukus sudėkite į kepimo formą, iš anksto pateptą augaliniu aliejumi
. 190 laipsnių temperatūroje suktinukus kepkite pusvalandį
.
Tuo metu dubenyje suplėšykite salotų lapus, savavališkai supjaustykite pomidorus ir agurką. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su likusiomis salotomis
. Į salotas sudėkite alyvuoges, augalinį aliejų ir druską, išmaišykite. Į iškeptus suktinukus įtrinkite mocarela ir kepkite dar 15 minučių.
Rezultatas – sultinga ir minkšta įdaryta vištiena.
Prie šio patiekalo tinka paprastos daržovių salotos.