Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas padeda pasigaminti tokius marinuotus agurkus, kurie anksčiau buvo marinuojami statinėse: traškius, kvapnius, sūrius ir šiek tiek saldžius, tvirtus. Tai tiesiog puikus užkandis.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
- druskos, 1 kg;
- vandens, 10 litrų;
- agurkų;
- marinavimui skirtų žolelių ir prieskonių rinkinio.
Virimo procesas
Nuplaukite agurkus ir prieskonines žoleles. Tada užpilkite švariu vandeniu ir palaikykite porą valandų.
Sudėkite agurkus į plastikinius butelius, sudėkite žoleles ir prieskonius.
Užpilkite sūrymu, išmaišę druską švariame vėsiame vandenyje. Tirpalas turi būti labai koncentruotas. Koncentraciją patikrinkite kiaušiniu – jei jis plūduriuoja paviršiuje, marinatas tinkamas.
Uždenkite dangteliais ir padėkite į patalpą raugti 5 dienoms.
Marinatą nupilkite, užpilkite švariu vandeniu, uždenkite dangteliais ir padėkite agurkus į rūsį 1,5-2 mėnesiams. Po šio laikotarpio agurkai gerai išrūgs ir juos galėsite naudoti. Kuo ilgiau agurkai stovi, tuo jie tampa kvapnesni ir skanesni
. Agurkus galite rauginti bet kokio tūrio induose ir nebūtinai buteliuose, tinka ir plastikiniai kibirai, stikliniai indai, svarbiausia, kad būtų patogu juose ruošti daržoves.
Kaip matote, čia nėra jokio sterilizavimo ir acto naudojimo, pagal šį receptą agurkai rauginami lygiai taip pat, kaip buvo rauginami anksčiau, prieš visus madingus receptus su actu, aspirinu ir kitais priedais. Rauginti agurkai puikiai tinka salotoms, sriuboms, pyragų įdarams, įvairiems pikantiškiems padažams prie mėsos patiekalų gaminti.
