Sekite mus Facebook'e!
Vienas iš greičiausių picų receptų – tešlą pagaminsite per kelias minutes, o įdarams reikės mėgstamų picos produktų.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
kefyro arba grietinės, 1 puodelis, 20 ml;
– kepimo sodos ir druskos 0,5 šaukštelio
; – cukraus, 1 šaukštelis
; – augalinio aliejaus, 2 šaukštai
; – kiaušinių, 2 vnt
; – miltų,2 puodeliai.
Įdarui paruošti reikia:
–
rūkytos dešros, 150 g;
– pomidorų, 1 vnt;
–
saldžiosios paprikos, 2 vnt;
– sūrio, apie 300 g.
Padažui pagaminti paimkite:
–
majonezo ir pomidorų pastos po 2 valgomuosius šaukštus
; – česnako 1-2 skilteles
; – druskos ir pipirų, picos prieskonių.
Paruošimo procesas
Kambario temperatūros kefyrą sumaišykite su druska ir soda, cukrumi ir kiaušiniais.
Supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės
. Persijokite miltus ir supilkite juos į mišinį, užminkykite tirštą tešlą – ji turi išsitempti.
Patarimas: gerai patepkite rankas augaliniu aliejumi, kad būtų lengviau paskirstyti ant formos.
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite tešlą, tolygiai paskleiskite ją po visą formą.
Dešrą supjaustykite griežinėliais, saldžiąją papriką, pomidorą ir svogūną supjaustykite plonais apskritimais.
Sūrį sutarkuokite
. Sumaišykite visus padažui skirtus produktus, prieš tai sutarkuokite česnaką
.
Tešlą aptepkite padažu, ant viršaus sudėkite dešrą, tada saldžiąją papriką ir pomidorus, pabarstykite tarkuotu sūriu
. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir picą kepkite apie 20-30 minučių, žiūrėkite į savo orkaitę.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
