Tortas su kremu ir varškės plutomis – tai ne tik saldus skanėstas, bet ir tikra gastronominė istorija, kurioje švelni varškė dera su vaniliniu ir kreminiu kremo skoniu, o kiekviena pluta yra persmelkta meile ir dėmesiu.
Šis tortas – tai tobula skonių pusiausvyra: varškės plutos yra šiek tiek drėgnos, trapios ir sodrios, o kremas suteikia desertui minkštą ir švelnią tekstūrą
.
Jį galima patiekti ir prie rytinės kavos, ir prie vakarinės arbatos, ir jis tikrai taps bet kurio šventinio stalo žvaigžde.
Šio torto gaminimas – ne tik skanėsto kūrimo procesas, bet ir maloni pramoga
. Papasakosime, kaip paruošti tortą su varškės ir varškės pyragais
.
Kremui skirti ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 150 g;
- krakmolo – 2 valgomieji šaukštai;
- pieno – 200 ml;
- grietinė – 300 g;
- sviesto – 70 g.
Kruopų ingredientai:
- Varškė – 180 g;
- cukraus – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- sodos – ½ šaukštelio;
- kiaušinis – 1 vnt;
- miltai – 200 g.
Pyrago paruošimas:
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, supilkite pieną ir grietinę. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite mišinį iki sutirštėjimo, tada nukelkite nuo ugnies.
Į kremo pagrindą sudėkite sviestą, maišykite, kol jis ištirps
.
Palikite kremą atvėsti po maistine plėvele
. Tešlai ruošti į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską, išmaišykite. Į varškės masę supilkite miltus ir sodą, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą
. Tešlą padalykite į 8 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į ploną 2-3 mm storio sluoksnį. Kepkite pyragėlius 6 minutes 200 laipsnių temperatūroje
. Kiekvieną iškepusį pyragėlį išlyginkite konditeriniu žiedu. Kiekvieną pyragą
aptepkite
atvėsintu kremu ir sudėkite pyragus vieną ant kito.
Pyragų atraižas susmulkinkite blenderiu iki smulkių trupinių
.
Apibarstykite torto šonus trupiniais ir palikite jį šaldytuve 3 valandoms.
Jei norite, tortą galite papuošti šokoladiniu glajumi. Tai paprastas ir kartu saldus pyragas su kremu ir varške.