Sekite mus Facebook'e!
Aštrūs ir pikantiški pomidorų užkandžiai puikiai tinka prie kebabų ir kepsnių, šie patiekalai visada sėkmingai derinami ir papildo vienas kitą, o prie kitų patiekalų tokie pomidorai taip pat tiks.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, 500 g;
- nerafinuoto augalinio aliejaus, 3 valg;
- 9 % acto, 2 valg. š;
- žolelių;
- česnakas, 4 skiltelės;
- druskos pagal skonį;
- cukraus, 2 šaukšteliai.
Gaminimo procesas
Užkandžiui geriau imti tankius, nepernokusius, nesusmulkintus pomidorus, kad neliktų dabartinių dalių.
Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir bazilikus, sudėkite mėgstamas žoleles
. Į žoleles sudėkite česnaką per spaudyklę, pagal skonį
įberkite
druskos ir cukraus, galite papipirinti.
Supilkite augalinį aliejų ir actą
.
Jei norite, kad užkandis būtų švelnesnio skonio, įprastą, stalo actą pakeiskite obuolių actu – jis suteikia daugiau pikantiškų natų.
Padažą išmaišykite ir užpilkite pomidorus
.
Indą uždenkite dangčiu ir porai valandų nusiųskite į šaldytuvą marinuotis
.
Toks kvapnus užkandis iškart žadina apetitą, todėl kol jis marinuosis šaldytuve, greitai iškepkite mėsos ar žuvies, iškepkite skanios naminės duonos, orkaitėje iškepkite bulvių ar kukurūzų ir pasidėkite stalą vasaros verandoje ar sode.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
