Sekite mus Facebook'e!
Vištienos krūtinėlėje yra daug baltymų. Kartu krūtinėlėje yra nedaug riebalų, o tai ypač palankiai vertina mitybos specialistai. Šis produktas dažnai rekomenduojamas lieknėjant ir atsigaunant. Tačiau, kaip rodo praktika, ilgą laiką valgyti vištienos krūtinėlę sunku. Dažniausiai teigiama, kad krūtinėlė yra sausa
. Vištienos krūtinėlės sausumą lemia tai, kad joje yra mažai riebalų. Termiškai apdorojant riebalai ištirpsta, todėl mėsa tampa sausa ir net „guminė”. Yra išeitis iš šios situacijos – krūtinėlę galima paruošti pagal specialius receptus. Papasakosime jums apie vieną iš tokių gaminimo būdų.
Keptos vištienos kolobokų ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 900 g;
- Svogūnai – vnt;
- petražolių – 1 žiupsnelis;
- Žalioji paprika – vnt;
- Raudonoji paprika – vnt;
- česnakas – 3 skiltelės;
- malti pipirai;
- Juodieji pipirai;
- pipirmėčių kmynai;
- Druska;
- Alyvuogių aliejus – 10 ml.
Įdaro ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Bulvės – 4 vnt;
- tarkuotas čederio sūris – 50 g;
- Druska.
Padažo ingredientai:
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
- Vanduo – 200 ml.
Keptos vištienos kolobokų paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir virkite, kol bus paruoštos. Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabalėliais, svogūną perpjauti pusiau
. Susmulkinti petražoles, atsikratyti žaliosios ir raudonosios paprikos vidų, supjaustyti. Česnako skilteles
susmulkinkite
plokštelėmis, sudėkite į blenderį prie svogūnų, petražolių ir paprikų
. Daržoves susmulkinkite iki vientisos masės, perkelkite į kitą dubenį. Panašiai susmulkinkite į maltą mėsą, abi mases sumaišykite į vieną.
Į maltą mėsą įberkite maltų ir juodųjų pipirų, druskos ir kmynų, supilkite aliejų ir išmaišykite. Uždenkite faršą maistine plėvele ir palikite 30 minučių. Sutarkuokite
virtas bulves
.
Į bulvių košę sutarkuokite sūrį, pagardinkite druska ir išmaišykite
. Iš bulvių košės suformuokite rutuliukus, o iš maltos mėsos – tokius pat rutuliukus.
Iš maltos mėsos rutuliukų rankomis suformuokite plokščius pyragėlius, į kuriuos sudėti bulvių rutuliukai.
Uždarykite bulvių kukulius maltos mėsos paplotėliuose ir sudėkite juos į kepimo formą. Padažui į pomidorų pastą įpilkite vandens, mišinį supilkite į mėsos kukulius.
Kepkite indą 220 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Sutarkuokite sūrį, apibarstykite kolobokus ir kepkite dar 15 minučių.
Rezultatas – gardūs sultingi mėsos kolobokėliai su bulvių įdaru. Patiekalas puikiai tinka šventiniam stalui.
