Sekite mus Facebook'e!
Salotos visada buvo svarbus šventinio stalo patiekalas. Tai vienas paprasčiausių užkandžių paruošimo būdų. Be to, anksčiau salotos buvo ruošiamos dar paprasčiau. Senovės Graikijoje patiekalui tiesiogine prasme reikėjo žalumynų ir svogūnų
. Po kurio laiko salotas imta tobulinti, t. y. pridėti įvairių ingredientų. Iš pradžių buvo naudojamas alyvuogių aliejus ir druska, vėliau – daržovės ir grybai. Galiausiai salotos pradėtos ruošti su mėsa ir žuvimi. Dabar be daržovių, sūrių, mėsos ir žuvies salotos sunkiai įsivaizduojamos
. Paruoškime biudžetines salotas šventiniam stalui.
Salotų ingredientai:
- Virtos filė – 200 g;
- Šviežias agurkas – 2 vnt;
- Marinuotas agurkas – 1 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- petražolės – 20 g;
- Majonezas – 3 šaukštai;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- Augalinis aliejus – 22 ml.
Salotų paruošimas:
Išplakite kiaušinius atskirame dubenyje. Keptuvėje su augaliniu aliejumi iškepkite 4 plonus kiaušinių blynelius
. Ketvirtadalį svogūno supjaustykite žiedais ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Kiaušinių blynelius susukite į ritinėlį ir supjaustykite plonais šiaudeliais
. Virtą filė sup
jaustykite
skaidulomis ir sudėkite į dubenį su kiaušinių šiaudeliais
.
Į salotas sudėkite keptus svogūnus ir smulkintas petražoles
. Marinuotus ir šviežius agurkus supjaustykite skersai ir sudėkite į salotas. Salotas pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.
Gausite paprastas biudžetines salotas su vištienos filė. Jos gali tapti geru šventiniu užkandžiu.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
